Themaexpositie “vrijheid” van kunstcollectief ’t Sal geeft ruimte aan erfgoeddragers

Kunstcollectief ‘t Sal uit Olst-Wijhe exposeert t/m 29 mei bij KunstaanZ aan de Brink 16 in Deventer met schilderijen, beelden, foto’s en glaskunst.

Interessant? Deel het artikel

't sal O-W

Kunstcollectief ‘t Sal uit Olst-Wijhe exposeert t/m 29 mei bij KunstaanZ aan de Brink 16 in Deventer met schilderijen, beelden, foto’s en glaskunst binnen het thema “Vrijheid”

Oorlogsverhalen en vrijheid

15 Mei is tijdens deze doorlopende kunsttentoonstelling van 14.00 tot 15.00 een bijzondere presentatie door leerlingen uit groep 8 van basisschool de Zonnewijzer uit Diepenveen. Zij vertellen verhalen van dorpsgenoten die WOII hebben meegemaakt. Onlangs werden enkele leerlingen officieel erfgoeddrager van deze verhalen, zodat deze doorgegeven worden aan volgende generaties.

Project “Oorlog in mijn buurt “

Binnen het project “Oorlog in mijn buurt” van de stichting “In mijn buurt”,  uitgevoerd door het Etty Hillesum Centrum, zijn middels interviews verhalen verzameld om doorverteld te worden. Kunstcollectief tSal, KunstaanZ en het Etty Hillesum centrum maken op deze manier een mooie verbinding tussen kunst, cultuur, geschiedenis, het heden en de toekomst.

De toegang is gratis.

 

 

 

 

 

 

Word supporter van HierinSalland

HierinSalland is voor, maar ook van Salland. Word supporters en ondersteun ons. Door mee te doen of met een kleine bijdrage.

Interessant? Deel het artikel

Blijf op de hoogte

Abonneer je op een of meerdere van onze nieuwsbrieven en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Om de twee weken verloten we onder de abonnees om en om een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch en de biologische Supermarkt in het Bos van Kleinlangevelsloo, beiden in Raalte. Bekijk de spelregels.

Meer over

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.