Salland Zoemt zoekt hulp voor de Sallandse Vlinderfotograaf

Meten is weten en daarom telt Salland Zoemt al een aantal jaren op diverse plekken in Salland vlinders. De Sallandse Vlinderfotograaf neemt dat voor zijn rekening. Hij kan daar wel ondersteuning bij gebruiken en roept daarom mensen op die hem willen helpen.

Interessant? Deel het artikel

sallandse vlinderfotograaf salland zoemt
© De Sallandse Vlinderfotograaf

Sinds maart 2017 worden er door Salland Zoemt dag- en nachtvlinders geteld op vijftien locaties in Raalte en Heino. Het doel van deze tellingen is het verzamelen van actuele data, die de vlinderstand op die locaties nauwkeurig weergeeft. Door jaarlijks hetzelfde traject te lopen, krijg je op de lange termijn een duidelijk inzicht hoe met de verschillende vlindersoorten gaat, op de plek waar ze worden waargenomen.

Die verzamelde gegevens kunnen door onder andere de gemeente Raalte, projectontwikkelaars, agrariërs en natuurorganisaties worden geraadpleegd bij hun beheer- en of bouwplannen. Alle tellingen worden verzameld en geregistreerd door Focus Op Vlinders, een onderafdeling van Stichting Salland Zoemt, die zich inzet voor het behoud van vlinders en hun habitat in Salland.

Lijkt het jou leuk om dagvlinders te tellen op een locatie in je eigen woonomgeving in Raalte of Heino? Of ken je iemand die misschien geïnteresseerd is? Salland Zoemt zoekt een aantal nieuwe, enthousiaste vrijwilligers met een groen hart en een (toekomstige) passie voor vlinders.

Van 1 maart tot en met 31 september, tel je ongeveer één keer per twee weken een vlindertraject. Het monitoren duurt tussen de 20 en 30 minuten. De Sallandse Vlinderfotograaf loopt de eerste keer met je mee en legt dan uit hoe het vlindertellen precies in zijn werk gaat.

Word jij één van de nieuwe vlindertellers in Raalte of Heino of wil je meer informatie? Neem dan vrijblijvend contact op via vlinders.tellen@gmail.com.

In Heino zijn drie telroutes beschikbaar:

  • Looproute Waterberging Overesch
  • Looproute Aver Heino
  • Looproute Dorpsboomgaard Heino

In Raalte zijn vier telroutes beschikbaar:

  • Looproute Linderteseweg (Raalte-Noord)
  • Looproute Raarhoeksweg (Raalte-Noord, omgeving Het Raan)
  • Looproute Nieuwe Deventerweg (kruising Westdorplaan)
  • Looproute Nieuwe Raalter Wetering

 

Word supporter van HierinSalland

HierinSalland is voor, maar ook van Salland. Word supporters en ondersteun ons. Door mee te doen of met een kleine bijdrage.

Interessant? Deel het artikel

Meer over

Blijf op de hoogte

Abonneer je op een of meerdere van onze nieuwsbrieven en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Om de twee weken verloten we onder de abonnees om en om een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch en de biologische Supermarkt in het Bos van Kleinlangevelsloo, beiden in Raalte. Bekijk de spelregels.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Blijf op de hoogte

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Iedere maand verloten we onder de abonnees een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch in Raalte. Bekijk de spelregels.

Ook interessant

Sorry, geen nieuws gevonden