Meer berichten

Vlinderfotograaf: Erve Westenenk zoemende lokatie voor vlinders

Ietwat ruige begroeiing en een kruidenrijke vegetatie op het erf, daar leggen vlinders graag hun eitjes. De Sallandse Vlinderfotograaf ziet dat ook aan Erve Westenenk. Hij telt er gewoon meer vlinders.

Lees verder »

sallandse vlinderfotograaf salland zoemt

Salland Zoemt zoekt hulp voor de Sallandse Vlinderfotograaf

Meten is weten en daarom telt Salland Zoemt al een aantal jaren op diverse plekken in Salland vlinders. De Sallandse Vlinderfotograaf neemt dat voor zijn rekening. Hij kan daar wel ondersteuning bij gebruiken en roept daarom mensen op die hem willen helpen.

Lees verder »

sallandse vlinderfotograaf salland zoemt

Vlinders doen het slecht in Salland, ondermeer door grootschalige landbouw

De Sallandse Vlinderfotograaf van Salland Zoemt brengt steeds weer nieuwtjes over onze vlinders. In een reeks staat hij stil bij de slechte vlinderstand. Vandaag licht de vlinderfotograaf de grootschalige landbouw eruit.

Lees verder »

De Sallandse Vlinderfotograaf ziet vlinderstand ook teruglopen

Het gaat slecht met onze insecten. Heel slecht. 2023 Was het slechtste vlinderjaar ooit. Alle reden voor de Sallandse Vlinderfotograaf in deze materie te duiken.

Lees verder »

sallandse vlinderfotograaf landkaartje

Salland Zoemt: De zorg voor flora en fauna is absoluut niet ‘links’

Het valt mij op dat green-minded mensen, natuurorganisaties en klimaatwetenschap(pers) steeds vaker als ‘links’ worden bestempeld. Persoonlijk vind ik dat een nogal bekrompen opvatting en normaliter vind ik het zonde van mijn tijd om daar op te reageren of mijn mening over te geven.

Lees verder »

Sallandse Vlinderfotograaf maakt een tussenbalans op over onze natuur

De regen die de afgelopen periode is gevallen, heeft de natuur goed gedaan. In bermen, akkerranden, tuinen, parken en hooilanden zijn de vlinders inmiddels weer ruim vertegenwoordigd. En de kille, stormachtige, wisselvallige lente, lijkt niet meer dan een vage herinnering.

Lees verder »

Wat doet de natuur nu dan? Nachtvlinders doen aan brommers kiek’n

Nachtvlindermannetjes zijn ook in de winter actief. Ze zoeken vrouwtjes. Daarbij trotseren ze het soms ruige winterweer. De vrouwtjes houden zich intussen schuil. Tegen wil en dank overigens.

Lees verder »

Vlinderseizoen zit er op, rubriek komt in de lente terug

Het zit er alweer op voor dit jaar! De Sallandse Vlinderfotograaf sluit het seizoen af en komt aankomende lente terug met een wekelijkse vlinderrubriek.

Lees verder »

Vlinderfotograaf geeft eerste excursie in vlindertuin aan toeristen uit Rotterdam

De Sallandse Vlinderfotograaf krijgt zelfs mensen uit Rotterdam op excursie in zijn vlindertuin. De Rotterdammers hadden zich ter voorbereiding op hun verblijf in Salland kennelijk voorbereid door HierinSalland te lezen en kwamen zo op Ramelo.

Lees verder »

De Sallandse Vlinderfotograaf: Tuin winterklaar maken

Inmiddels heeft de herfst zijn intrede gedaan en dat betekent dat ik voor dit jaar klaar ben met het vlinders monitoren op mijn vaste trajecten. Tijd voor winteractie.

Lees verder »

‘We kunnen heel veel doen om de leefomgeving van vlinders te beschermen en uit te breiden’

De Sallandse Vlinderfotograaf was afgelopen vrijdagavond aanwezig op een “inspirerende gespreksavond over klimaatverandering” in de bibliotheek van Raalte. Bevlogen sprekers maakten daar duidelijk dat we onze levensstijl (drastisch) moeten veranderen. Samen. Met elkaar!

Lees verder »

Icarusblauwtje vindt Drostenkamp dankzij Carmel-leerlingen

Mooi man, de biodiversiteitsstrook achter het Carmel College Salland trekt nu al vlinderen naar het Drostenkamp die de vlinderfotograaf er nog niet verwacht had. Daar kunnen leerlingen mooi trots op zijn!

Lees verder »

Zoeken

Blijf op de hoogte

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Iedere maand verloten we onder de abonnees een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch in Raalte. Bekijk de spelregels.