Meer berichten

Vlinderseizoen zit er op, rubriek komt in de lente terug

Het zit er alweer op voor dit jaar! De Sallandse Vlinderfotograaf sluit het seizoen af en komt aankomende lente terug met een wekelijkse vlinderrubriek.

Lees verder »

Vlinderfotograaf geeft eerste excursie in vlindertuin aan toeristen uit Rotterdam

De Sallandse Vlinderfotograaf krijgt zelfs mensen uit Rotterdam op excursie in zijn vlindertuin. De Rotterdammers hadden zich ter voorbereiding op hun verblijf in Salland kennelijk voorbereid door HierinSalland te lezen en kwamen zo op Ramelo.

Lees verder »

De Sallandse Vlinderfotograaf: Tuin winterklaar maken

Inmiddels heeft de herfst zijn intrede gedaan en dat betekent dat ik voor dit jaar klaar ben met het vlinders monitoren op mijn vaste trajecten. Tijd voor winteractie.

Lees verder »

‘We kunnen heel veel doen om de leefomgeving van vlinders te beschermen en uit te breiden’

De Sallandse Vlinderfotograaf was afgelopen vrijdagavond aanwezig op een “inspirerende gespreksavond over klimaatverandering” in de bibliotheek van Raalte. Bevlogen sprekers maakten daar duidelijk dat we onze levensstijl (drastisch) moeten veranderen. Samen. Met elkaar!

Lees verder »

Icarusblauwtje vindt Drostenkamp dankzij Carmel-leerlingen

Mooi man, de biodiversiteitsstrook achter het Carmel College Salland trekt nu al vlinderen naar het Drostenkamp die de vlinderfotograaf er nog niet verwacht had. Daar kunnen leerlingen mooi trots op zijn!

Lees verder »

De Vlinderfotograaf: vlinders doen het beter door beter maaibeleid

Het vlinderseizoen nadert zijn einde. Binnenkort gaat de Sallandse Vlinderfotograaf daarom de balans opmaken van de tellingen die hij in Salland deed. Deze week neemt hij daar al een voorschot op.

Lees verder »

IVN doet het hek even open om naar de parnassia te kijken

Afgelopen zaterdagochtend organiseerde het IVN-Raalte een excursie in het Hoge Broek, onder leiding van Jan Hendriks, plantendeskundige en tevens voorzitter van het IVN-Raalte.

Lees verder »

Vlinderfotograaf ziet MBI-terrein veranderen in prachtig stukje natuur

Als een bedrijventerrein geen functie meer vervult en er wordt geen onderhoud gepleegd, ontstaat vanzelf een braakliggend terrein. En na tientallen jaren, kun je zelfs spreken van een prachtig stukje natuur. Mooi of niet mooi. De Sallandse Vlinderfotograaf vindt: mooi!

Lees verder »

Vlinderfotograaf komt al nieuwe soorten tegen in Ramelo

Uit Rotterdam in Salland op vakantie en dan aan HierinSalland vragen of het mogelijk is om Vlindertuin Ramelo te mogen bezoeken. Dat moet toch te regelen zijn?

Lees verder »

De Vlinderfotograaf kent ook vlinders onder water

Insecten leven ook onder water. Daar zoemen ze niet. Maar wist je dat er zelfs een vlinder zijn leven onder water begint?

Lees verder »

Sallandse Vlinderfotograaf ontdekt dat het nieuwe groenbeheer in Raalte goed werkt

Sallandse Vlinderfotograaf Emilio ontdekt dat het nieuwe groenbeleid van de gemeente Raalte succesvol is.

Lees verder »

Vlinderfotograaf kan best helpende handen gebruiken

De Sallandse Vlinderfotograaf ontwikkelt samen met Salland Zoemt in de Raalter buurtschap Ramele (bij het tennispark) een vlindertuin. Als je zin hebt om daar bij betrokken te raken. Vlinderfotograaf Emilio kan er wel wat helpende handen bij hebben.

Lees verder »