Salland deze Week: roken verder in de ban

Interessant? Deel het artikel

matera stoptober roken

In Salland deze Week plaatsen we iedere zondagmorgen een stelling. Die bedenken we het liefst samen met Salland. Dus als jij ook een stelling wil lanceren, mail het ons naar OpinieinSalland. Reageren? Graag.

In coronatijd is het eigenlijk best gek dat we niet wat meer over roken praten. ‘Onderliggend lijden’ hoor je vaak bij corona-overlijdens, wat betekent dat mensen die aan corona overlijden al wat onder de leden hadden. Roken wordt daar vaak bij genoemd.

Corona krijgt het voor elkaar dat we besmetting tegengaan met anderhalve meter en mondkapjes, thuis werken en ventilatiesystemen aanpassen. We zitten zelfs met mondkapjes op anderhalve meter van elkaar af op een terras. Maar daar wordt dan wel vrolijk gerookt.

Per 1 oktober zijn de rookregels aangescherpt. Pakjes zien er allemaal het zelfde uit. In supermarkten zijn ze aan het oog onttrokken. Op schoolterreinen en op stations is roken verboden. Gaat dat te ver? Of gaat dat niet ver genoeg?

Word supporter van HierinSalland

HierinSalland is voor, maar ook van Salland. Word supporters en ondersteun ons. Door mee te doen of met een kleine bijdrage.

Interessant? Deel het artikel

Meer over

Blijf op de hoogte

Abonneer je op een of meerdere van onze nieuwsbrieven en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Om de twee weken verloten we onder de abonnees om en om een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch en de biologische Supermarkt in het Bos van Kleinlangevelsloo, beiden in Raalte. Bekijk de spelregels.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Blijf op de hoogte

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Iedere maand verloten we onder de abonnees een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch in Raalte. Bekijk de spelregels.