Meer berichten

Salland deze week: Floris Alkemade praat met college over de toekomst van Raalte

Alkemade in ‘De toekomst van Nederland’: “Om het goede te doen, moet de in zijn behoefte nooit te verzadigen mens hier zelf een rem op zetten.”

Lees verder »

Ton van Remmen

Salland deze week: Waarom de waterschapsverkiezingen over miljoenen mensenlevens gaan

Ons oppervlaktewater zit vol met medicijnresten, zo vol en zo ziekmakend dat daar in 2050 meer mensen aan sterven dan aan kanker nu!!!

Lees verder »

Salland deze Week: Wie de boer niet kent, leert hem van de tv ook niet kennen

Hoe ziet ons plattelandse Salland er over 25 jaar uit? Als het aan de Sallander ligt, niet zoals de bedrijven dat voor ogen hebben die miljoenen verdienen aan de boer. De Sallander heeft liever een gezond boerenbedrijf, in een gezonde natuurlijke omgeving, met gezonde lucht, waar je ook lekker kunt recreëren.

Lees verder »

Salland deze Week: We moesten dat idee van een gemeentehuis maar eens opheffen

Die gemeentehuizen kosten smakken met geld. Ze moeten om de een of andere reden altijd veel te groot zijn. Waarom? Kunnen ambtenaren niet in een gewoon kantoorgebouw werken?

Lees verder »

Salland deze Week: Windmolens moeten nu eenmaal, maak anders je zolder vast vrij voor een klimaatvluchteling

In de discussie over windmolens horen we allerlei gelegenheidsargumenten voorbijkomen. Het argument van de noodzaak ervan sneeuwt onder bij al dat egoïstische geschreeuw. We moeten groene energie opwekken en gauw wat, anders is de aarde niet meer bewoonbaar voor ons. Simpel zat.

Lees verder »

Salland deze week: Kieswijzer Geefboerendetoekomst geeft boeren geen, maar de landbouwindustrie wel toekomst

LTO is er vooral voor het grootkapitaal in de landbouwindustrie. Met hun deelname aan de kieswijzer Geefboerendetoekomst bewijst deze lobbyclub andermaal dat ze het niet te doen is om de boeren en een gezond Sallands platteland, maar om de industrie er omheen.

Lees verder »

Salland deze week: een Sallander parkeert zijn auto voor de deur…

Gemeentebelangen en VVD Olst-Wijhe willen van burgerplannen Noordmanshoek af. Een Sallander wil immers zijn auto voor de deur en plant zich voort onder een zwarte deken van paardehaar…

Lees verder »

Salland deze Week: en jullie moesten de groeten van HAK hebben

HAK stopt over vier jaar met de verkoop van bespoten groenten. HAK gaat vanaf dan alleen maar meer biologische groenten verkopen. Een prachtige kans voor boeren om over te schakelen.

Lees verder »

Salland deze week: Een Sallands reclameverbod voor nog veel meer dan vlees en olie?

Noord-Holland heeft reclame voor vlees, vis en fossiele brandstof verboden. Is dat niet een goed idee voor Salland?

Lees verder »

Salland deze Week: meer doden in het verkeer, maar niet in Salland?

Er sterven meer mensen in het verkeer. Niet zo gek na de coronajaren. Toch is dat cijfer reden om paniek te zaaien. Als je niet oppast heb je zo maar meer asfalt. Maar juist als je je veiliger voelt wordt het pas gevaarlijk…

Lees verder »

Salland deze Week: dat schrikhek bij Wesepe gaat om wie de baas is

Heerlijk, in Wesepe is de gemeente Olst-Wijhe een wedstrijd armpje drukken begonnen met – naar we aannemen – jongeren uit het kerkdorp. Inzet is een olifantenpaadje. Als de gemeente wint wordt die afgesloten. Maar wij zetten ons geld in op de andere partij.

Lees verder »

Salland deze week: koppel hervorming publieke omroep aan nieuwe lokale (social) media platforms

Social Media gaven de samenleving ineens de kans datgene te uiten wat tot dan toe alleen in beslotenheid van de keukentafel of de voetbalkantine gedeeld werd. Nu we ervaren wat deze media toevoegen (ten negatieve én ten positieve) is het tijd een plan op te stellen voor de lange termijn. Op weg naar een Publieke Omroep 2.0?

Lees verder »

Zoeken

Blijf op de hoogte

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Iedere maand verloten we onder de abonnees een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch in Raalte. Bekijk de spelregels.