Meer berichten

wij van wc eend

Salland deze Week: Wim Groot Koerkamp past toe wat hij anderen verwijt: Wij van WC-Eend adviseren WC-Eend

Foodbusiness laat Sallander Wim Groot Koerkamp leeglopen met een column waarin maar de helft van het verhaal verteld wordt. Groot Koerkamp mag zonder moeite wild om zich heenslaan, iedereen van alles verwijten, om vervolgens te vragen minder te polariseren…

Lees verder »

fruit en groente supermarkt

Salland deze Week: Biologisch eten is helemaal niet duurder

“Dat kunnen jullie wel roepen, dat biologisch eten gezonder is, maar het is ook veel duurder. Ik kan dat gewoon niet betalen!” Die vraag hebben beantwoord met: “Je moet ook niet alles wat je nu koopt vervangen door biologisch. Je moet ook nadenken over wat je in je winkelwagentje gooit.” Het is nu ook wetenschappelijk onderzocht: je kunt gezonder en duurzamer eten voor hetzelfde geld.

Lees verder »

Salland Deze Week: zo worden windmolens nooit populair, gemeentebestuur Raalte!

Ineens was daar het verdict: windmolens zouden op landgoed Schoonheten kunnen komen als het moet. De knullige communicatie rondom die windmolens is precies waarom mensen de overheid wantrouwen.

Lees verder »

Salland Deze Week: Lokale journalistiek moet snel beter, anders wordt de democratie uitgehold

We moeten populaire en commerciële media maar gewoon hun gang laten gaan. Maar laten we tegelijk zorgen voor kwaliteitsmedia die constructief aandacht heeft voor thema’s die in de regio belangrijk zijn. Makkelijk toegankelijk en gratis voor iedereen. Dat is wel zo’n beetje de samenvatting van een eerste gesprek over de kwaliteit van de regionale media in de bibliotheek in Enschede.

Lees verder »

Salland deze week: Natuur en Milieu wil verbod op verkoop meest giftige bestrijdingsmiddelen

De verkoop van de meest giftige bestrijdingsmiddelen blijft onverminderd hoog. Natuur en Milieu wil een verbod op de productie: “We moeten voor de gezondheid van ons allen af van al die gifstoffen die terecht komen in onze directe leefomgeving.” Bioboeren laten al sinds jaar en dag zien dat het ook zonder gif kan. Die hebben nog wormen en pieren in de grond.

Lees verder »

Fair Trade

Salland Deze Week: Een voedselbank in een Fairtrade gemeente. Kan dat?

Raalte heeft haar status als Fairtrade gemeente verlengd gekregen. Goh, wat zijn ze er trots op. Maar als je een voedselbank hebt, bedrijf je dan wel eerlijke handel? Is het eerlijke handel als je giftige bloembollen paradepaardje van de lente laat zijn? En als je eigen boeren gemangeld worden door inkooporganisaties… hoe eerlijk is dat?

Lees verder »

Salland Deze Week: Eddy, kunnen we praten?

Eddy van Hijum staat als secondant van Pieter Omtzigt aan de vooravond van meewerken aan een kabinet met een voor racisme veroordeelde persoon die zijn partij leidt als een dictator. Je zult het maar op je geweten willen hebben…

Lees verder »

etiketten biovoedsel

Salland deze Week: zet op een etiket dat er landbouwgif in zit

Er komt duidelijker op een etiket te staan dat het een product is waar voor je moet uitkijken als je een notenallergie of koemelk-intolerant bent. Laten we dan ook op een etiket zetten als er landbouwgif in zit. En dat er in dat landbouwgif PFAS zit.

Lees verder »

Salland Deze Week: Alternatieven voor gemeentehuis Raalte?

In de Sallandse discussie over de grootte van een gemeentehuis is het interessant te kijken naar andere opvattingen. Zo waren we afgelopen week op bezoek in het gemeentehuis van Losser. Daar gebruiken ze de raadszaal ook voor dansen.

Lees verder »

Algidonales Spanje gemeentehuis Janneke D

Salland Deze Week: Janneke Dochter ziet zoveel andere kansen dan een nieuw gemeentehuis voor Raalte

GB moet nog wennen aan de oppositie. Is het niet andersom? Dat BB nog moet wennen aan de macht? En zou Raalte haar milieudoelstellingen niet sneller halen door huurhuizen te isoleren in plaats van een nieuw gemeentehuis te bouwen? Janneke Dochter kijkt mee vanuit Spanje en ziet daar geen enkel groot gemeentehuis.

Lees verder »

Salland Deze Week: Weer goud ge- eikel in het gemeentehuis van Raalte

Politici die over elkaar heen buitelen en een journalist die er zodanig van smult dat het besluit van het agendapunt een kadertje bij een verhaal werd dat bol stond van tranen, emoties, leugens, onwaarheden, een huilend raadslid, verontwaardiging, woede, teleurstelling en verdriet. Met een motie van treurnis gericht aan de grootste partij van de gemeente Raalte: GemeenteBelangen. Lang vervlogen tijden herleefden weer aan de Zwolsestraat.

Lees verder »

Salland Deze Week: We helpen Eddy met een kabinet waar iedere Nederlander zich in kan vinden

Ha Eddy, we zien je de laatste tijd vaker op tv dan in Laag Zuthem. Dus brengen we onze gratis adviezen digitaal over. In het openbaar, want dat past het beste in nieuwe bestuursculturen. Hierbij een blauwdruk voor het beste kabinet ooit. Is precies wat NSC voor ogen heeft. Maar het lukt nog niet zo, dat uitgelegd te krijgen. Kun je zo aan Kim Putters geven.

Lees verder »

Zoeken

Blijf op de hoogte

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Iedere maand verloten we onder de abonnees een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch in Raalte. Bekijk de spelregels.