Meer berichten

spuiten gif

Salland deze Week: Vlaamse Parkinsonliga en Kom op Tegen Kanker willen van Parkinson af

UNICEF, milieu- en landbouworganisaties, de Vlaamse Parkinsonliga en Kom op Tegen Kanker, vragen om een totaalverbod van het landbouwgif glyfosaat.

Lees verder »

Salland deze Week: geen welles-nietes over bomenkap op de Heuvelrug, maar de feiten op een rij

De Sallandse Heuvelrug is een Natura2000 gebied vanwege de heide. Onderhoud er van gaat om die reden ten koste van bomen. Het doel is dus niet ‘de natuur behouden’, maar ‘heide behouden’. Wel belangrijk dat eerst te weten voordat je er een mening over vormt.

Lees verder »

Salland deze Week: Rabobank stijgt als ‘eerlijke bankier’ op de ranglijst

Hebben ze jou ook al gevraagd om op een vereniging te stemmen bij de clubactie van de Rabobank zodat de bank de clubkas spekt? Maar wil je wel geld van de Rabobank? De Rabobank scoort behoorlijk beter op ‘de eerlijke geldwijzer’.

Lees verder »

Salland deze Week: In Marïenheem ligt alleen de school maar lastig aan de andere kant van de N35

Morgen gaan de kinderen weer naar school. Ook de Mariënheemse kinderen. Die moeten weer die drukke N35 over. Waarom bouwen ze geen nieuwe school aan de andere kant van de weg?

Lees verder »

Salland deze Week: alleen met goedkope huizen doe je iets aan de woningnood

Nieuwbouw aan de Elzenlaan in Raalte vervangt een oud bedrijfsgebouw voor een mooi wijkje, maar die woningen hebben niks met de woningcrisis te maken.

Lees verder »

Salland deze week: Stöppelhaene, eigenlijk is er geen enkele reden de oogst te vieren

Zo met het Sallands oogstfeest voor de deur is het verstandig eens te kijken naar hoe lang we eigenlijk nog kunnen oogsten. Want Stöppelhaene is feest vieren. Maar hoe bewust boert en eet Salland eigenlijk? Moeten we de oogst eigenlijk wel vieren?

Lees verder »

weidevogel wulp kievit eend gans

Salland deze Week: weidevogels tellen is onzin

Landbouwgif doodt insecten dus hebben weidevogels geen eten meer. Weidevogels tellen is dus onzin, zolang je de koe niet bij hoorns vat.

Lees verder »

bbb twitter

Salland deze week: BBB verdraait WUR-onderzoek naar glyfosaat en zegt dat het goed spul is

BBB wil meer aandacht voor goede journalistiek. Want daar wordt volgens de partij nog wel eens aan een verdraaiing van de feiten gedaan. Daar zijn ze zelf ook wel goed in. Zo verdraaien ze een advies van de WUR om gelijk met glyfosaat te stoppen naar dat dit gif geen probleem is.

Lees verder »

Stöppelhaene durft met Sallandse boer niet naar de toekomst te kijken

Traditiegetrouw wordt er met Stöppelhaene een Sallandse boer aangewezen. Die vertegenwoordigt de boerenstand, die met het Sallands oogstfeest centraal staat. Een mooie gelegenheid de blik op de toekomst te werpen. Maar Stöppelhaene kijkt achteruit.

Lees verder »

tiranie van verdienste sandel ten have

Salland deze Week: het is een leugen dat je ‘er wel komt’ als je je best maar doet!

De samenleving is wel klaar met liegende politici en een al maar rijker wordende elitie die de aarde naar de kloten helpt. Daarom zijn de acties steeds groter, net als de populistische partijen.

Lees verder »

Salland deze Week: De publieke omroep hoeft het volk geen brood en spelen te geven

Het wordt hoog tijd anders tegen de publieke omroep aan te kijken. Lokaal, regionaal en landelijk hebben ze een belangrijke rol te vervullen. Maar ze doen dat niet.

Lees verder »

bio keurmerk

Salland deze Week: Als er ‘biologisch’ op staat is het ook biologisch

Hoe weet je nou zeker dat het biologisch is als er biologisch op staat? Nou, omdat het donders goed gecontroleerd wordt. Gerotzooid zal er altijd wel worden, maar als het er niet opstaat, weet je zeker dat het níet biologisch is.

Lees verder »

Zoeken

Blijf op de hoogte

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Iedere maand verloten we onder de abonnees een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch in Raalte. Bekijk de spelregels.