Roswyde Burgman: We raken eraan gewend

Interessant? Deel het artikel

roswyde burgman graffity hoftheater

De lockdown is weer verlengd en dus blijven ook de theaters gesloten. Na de eerste persconferenties had ik nog een gevoel van lichte paniek en moest ik uitpuzzelen wat ons te doen stond. Nu is het al routine. We halen de schouders op en gaan over tot de orde van de dag.

Door Roswyde Burgman

Niet dat het allemaal klare wijn is. Normaal gesproken werken we tot anderhalf jaar vooruit, nu hebben we maar een paar weken duidelijkheid. Het betreft niet alleen onszelf, het HOFtheater. Dit heeft gevolgen voor de theaterproducenten en alle mensen die daar van afhankelijk zijn, voor onze eigen organisatie en voor onze klanten, die niet weten waar ze aan toe zijn.

De producenten willen spelen zodra het weer mag, het is hun passie en hun brood. Die blijven dus hoopvol hun voorstellingen verplaatsen naar een datum zo snel mogelijk na het ingeschatte moment dat we weer opengaan. Helaas blijft dat moment opschuiven.

Onze bezoekers zijn allemachtig geduldig. Maar wat zeggen we tegen kaartkopers, die soms al bijna een jaar kaarten hebben voor een voorstelling? Na 2 of 3 verplaatsingen zijn die de draad kwijt.

En dan zijn er de collega’s van het HOFtheater die elke verplaatsing die ik regel, weer moeten verwerken. Het duurde even voor de leverancier van ons ticketingsysteem een optie had ontwikkeld om alle verkochte kaarten van een voorstelling om te boeken naar een nieuwe datum. Tot het zover was, moest dat handmatig. Zo is iemand uren bezig geweest met het per stuk omboeken van 900 kaarten voor 3 uitverkochte voorstellingen van 3Koteboebo – om ze na een volgende persconferentie alsnog te moeten annuleren.

Dat is dus nu wel routine geworden. Ik zou bijna zeggen dat we gewend zijn aan het “nieuwe normaal”. (Bah Burgman, ga je mond spoelen met zeep!) Maar dan de puzzel van het volgende seizoen. Hoe zal het gaan met de vaccinaties? Hoeveel mensen mogen we in het najaar ontvangen en wanneer gaat die anderhalve meter eraf? We weten: niets is zeker en zelfs dat niet. En dan is alles mogelijk.

Word supporter van HierinSalland

HierinSalland is voor, maar ook van Salland. Word supporters en ondersteun ons. Door mee te doen of met een kleine bijdrage.

Interessant? Deel het artikel

Meer over

Blijf op de hoogte

Abonneer je op een of meerdere van onze nieuwsbrieven en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Om de twee weken verloten we onder de abonnees om en om een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch en de biologische Supermarkt in het Bos van Kleinlangevelsloo, beiden in Raalte. Bekijk de spelregels.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Blijf op de hoogte

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Iedere maand verloten we onder de abonnees een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch in Raalte. Bekijk de spelregels.