Ria Veltmaat, wat doe jij duurzaam?: Met Waardevol werk ik aan duurzame eigenwaarde en zelfvertrouwen van mensen

Interessant? Deel het artikel

ria veltmaat wat doe jij duurzaam

Ria Veltmaat werkt met haar praktijk Waardevol aan een duurzame ontwikkeling van jezelf. Denken staat centraal in onze samenleving, maar gevoelens zijn minstens zo belangrijk, is de uitgangsgedachte van Veltmaat.

Door Ria Veltmaat

Wat ik duurzaam doe… Een mooie vraag die prikkelt om over duurzaamheid na te denken. Zoals zo vaak roept deze vraag nieuwe vragen op. Wat maakt iets duurzaam? Wat is de drijfveer om duurzame keuzes te maken?

Beter in balans

In praktijk Waardevol werkt Ria Veltmaat ook aan duurzaamheid, duurzaamheid van gevoelens van eigenwaarde en zelfvertrouwen. In een maatschappij waarin het denken sterk gestimuleerd wordt loopt menigeen vast door het miskennen van eigen gevoelens en /of gevoelens in het algemeen.

Op de lange duur geeft dat miskennen van gevoelens een soort scheefgroei in de ontwikkeling van mensen. Mensen raken daardoor soms verdwaald in hun eigen gedachten, het overbekende volle hoofd, simpelweg omdat de input van veel gedachten gebaseerd is op informatie van buitenaf in plaats van informatie die verbonden is met het gevoel van de persoon zelf. Gevoelens kunnen helpen om keuzes te maken die bij onze behoeftes en talenten passen waardoor we als persoon beter in balans zijn.

Zelf-bewust-zijn

Het bewust voelen van gevoelens is een verrijking in het ontwikkelen van zelf-bewust-zijn en echt anders dan gevoelens beredeneren en dramatiseren. Hoe herkenbaar is het om over een bepaald gevoel na te denken waar het vandaan komt, lees: wie of wat is de veroorzaker. Door je bewust te zijn van het gevoel in je lichaam en het met aandacht waar te nemen, liefst zonder oordeel, leer je signalen van je eigen wezen te herkennen. Door met bewuste aandacht te voelen zal het maken van persoonlijk passende keuzes steeds bewuster gaan en beter passen bij jou en uiteindelijk dus ook beter passen in jouw omgeving.

Wat is er zo duurzaam aan je eigen gevoelens bewust aandacht geven en zelfbewustzijn ontwikkelen? Heel in het kort: jij bent de enige persoon in jouw leven die er altijd is, dus voor de hele duur van jouw leven.

Burn-out en bore-out

Zo zijn burn-out en bore-out keerzijdes van medailles waarbij de drager onvoldoende voorziet in eigen behoeftes inclusief het inzetten van eigen talenten. Het kost tijd en veel energie om alsnog inzicht te krijgen in wat werkelijk belangrijk is voor wie zo vastloopt met zichzelf. Het ontdekken wie je bent is aldus waardevol voor jou als persoon èn voor de samenleving.

Word supporter van HierinSalland

HierinSalland is voor, maar ook van Salland. Word supporters en ondersteun ons. Door mee te doen of met een kleine bijdrage.

Interessant? Deel het artikel

Meer over

Blijf op de hoogte

Abonneer je op een of meerdere van onze nieuwsbrieven en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Om de twee weken verloten we onder de abonnees om en om een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch en de biologische Supermarkt in het Bos van Kleinlangevelsloo, beiden in Raalte. Bekijk de spelregels.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Blijf op de hoogte

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Iedere maand verloten we onder de abonnees een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch in Raalte. Bekijk de spelregels.