Recensie: The good plant, zet vooral planten in je huis!

Interessant? Deel het artikel

recensie good plant

Planten zorgen voor een gezond binnenklimaat. Ze zetten CO2 om zuurstof, doen mee in een goede vochtbalans, zuiveren de lucht en ze zijn groen. Alleen dat laatste al is goed voor je.

Door Harrie Kiekebosch

The good plant van Margo Togni stapt daarom al snel over de vraag heen of je wel of geen kamerplanten moet hebben. Tuurlijk moet je dat! Het gaat Togni erom dat je de juiste keus maakt wélke planten je dan moet aanschaffen.

In haar advies gaat ze veel verder dan welke planten makkelijk zijn, welke planten niet piepen bij te weinig (of teveel) water, welke planten wel wat schaduw (of een kat) kunnen hebben.
Je krijgt ook instructie over welke plant het meest zuivert: aloë vera wint die wedstrijd. Niet onbelangrijk nu we vermoedelijk blijvend ook thuis zullen blijven werken.
Je leert welk planten je goed kunt stekken en waar je moet zijn voor ruilen.
Je wordt ook gewaarschuwd voor de hoeveelheden gif die je mee naar binnen sleurt als je geen biologische planten koopt.

Dat laatste krijgt een stevige plek in het boek. Eigenlijk valt het nog wel vies tegen hoeveel gezond groen je binnen haalt als je zo maar je kamerplanten in de winkel koopt. “Ze zijn lang niet zo groen als ze er uit zien” schrijft Togni, die je daarom ook met liefde stappen verder helpt in het maken van duurzame compost, hergebruik van eierschalen als plantenvoeding, en koude thee die overgebleven is als perfect plantenwater.

Een mooi cadeau voor iedereen die het huis verlaat en op eigen benen gaat staan, voor iedereen die een kamertje in huis inricht als thuiswerkplek, een must voor iedereen die tot op heden voor een industriële inrichting gaat waar gen plaats voor een groene plant is.

Word supporter van HierinSalland

HierinSalland is voor, maar ook van Salland. Word supporters en ondersteun ons. Door mee te doen of met een kleine bijdrage.

Interessant? Deel het artikel

Meer over

Blijf op de hoogte

Abonneer je op een of meerdere van onze nieuwsbrieven en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Om de twee weken verloten we onder de abonnees om en om een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch en de biologische Supermarkt in het Bos van Kleinlangevelsloo, beiden in Raalte. Bekijk de spelregels.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Blijf op de hoogte

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Iedere maand verloten we onder de abonnees een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch in Raalte. Bekijk de spelregels.