Qubus Droomhuizen: Hoe (Duur)zaam wil je bouwen?

Interessant? Deel het artikel

Qubus Omslag

‘Duurzaamheid’ komt altijd uitgebreid aan bod komt aan de keukentafel. Mensen willen graag zo duurzaam mogelijk bouwen. Het klinkt allemaal mooi. Maar wat betekent het nou eigenlijk? Duurzaamheid is meer dan installatie en isolatie, we spraken hierover met Qubus Droomhuizen, gevestigd in Raalte.

Duurzaamheid bij Qubus?

Qubus Droomhuizen trekt het begrip duurzaamheid een stuk breder. “Maak bewuste keuze aan de voorkant”, zeggen ze tegen de opdrachtgevers. “Daarmee voorkom je faalkosten tijdens de bouw. Daarom werkt het bouwteam met smart software en gebruikt het team een lean planning voor een optimaal proces. Geen onnodige handelingen dus, dat zien wij ook als duurzaamheid. Je eigen footprint zo beperkt mogelijk maken. Zo concreet is het.”

Hoe Duurzaam bouwen hun opdrachtgevers?

“Dat verschilt nogal. Ze willen graag duurzaam bouwen, maar aan alles hangt dat eeuwige prijskaartje. We nemen ze daarin mee. Wat is het rendement van de installatie? Aan welke (beng) eisen moet je voldoen bij een vergunningsaanvraag? We leggen je de voor- en nadelen uit.” Opdrachtgevers maken bewust een keuze.

Qubus Droomhuizen kijkt samen per gezin wat er daadwerkelijk nodig is.

  • Is het zinvol om je dak vol met zonnepanelen te leggen als je kinderen over twee jaar het huis uitgaan?;
  • Voorkom toekomstige verbouwingen door goed na te denken over het juiste ontwerp;
  • Plaats maatwerk kasten dit voorkomt onnodige ruimten, waardoor je kleiner kunt bouwen;
  • Pas je eigen gebruik aan;
  • Gebruik ledlampen;
  • Hang je was buiten.

Om maar even wat voorbeelden te noemen.

En wat te denken van de Materialen

Denk na over je materialen die je gaat toepassen. Kijk naar de levensduur van het materiaal. Vaak loont het om juist aan de voorkant wat meer geld te investeren. Zorg voor tijdig onderhoud. Door bewust te zijn van de keuzes die je maakt, creëer je je eigen footprint.

Het draait allemaal om de juiste afstemming tussen ontwerp gecombineerd en bouwkundige installaties. Dan ben je echt klaar voor de toekomst.

Over Qubus Droomhuizen

Qubus Droomhuizen is een samenwerking van vaste bouwteams. Die teams bestaan uit een aannemer, tekenaar en installateur. Samen ontwerpen en bouwen zij unieke huizen. Droomhuizen! Coördinatie en afstemming zijn essentieel. Want juist daar vallen kosten te besparen. Ze verdiepen zich eerst in alle wensen van de opdrachtgever. Zo weet elke partij precies wat hem te doen staat. En de opdrachtgever? Die leunt heerlijk achterover. Volgt de bouw via een app of PC en geniet van de vorderingen.

Qubus gaat nog een stapje verder. Via een moodboard, 3D-rondleiding en een virtueel ontwerp nemen ze de klant mee door zijn of haar eigen huis. Natuurlijk gaat het niet alleen om het uiterlijk van de woning. Ze kijken naar de gezinssamenstelling en hoe mensen door het huis bewegen. Ze nemen ook de levensfase mee. Zo kijken ze wat ideaal is, voor nu en voor later. Langzaam maar zeker ontstaat een droomhuis. En verassingen? Die zijn op voorhand getackeld. Geen meerkosten, misverstanden tussen partijen en discussies over stelposten. Dat past niet in een team.

Direct een afspraak maken? Ze leren je graag kennen.

info@qubusdroomhuizen.nl of bel 06-57667637

Word supporter van HierinSalland

HierinSalland is voor, maar ook van Salland. Word supporters en ondersteun ons. Door mee te doen of met een kleine bijdrage.

Interessant? Deel het artikel

Meer over

Blijf op de hoogte

Abonneer je op een of meerdere van onze nieuwsbrieven en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Om de twee weken verloten we onder de abonnees om en om een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch en de biologische Supermarkt in het Bos van Kleinlangevelsloo, beiden in Raalte. Bekijk de spelregels.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Blijf op de hoogte

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Iedere maand verloten we onder de abonnees een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch in Raalte. Bekijk de spelregels.

Ook interessant

Sorry, geen nieuws gevonden