Ook in 2024 subsidie voor elektrische vrachtfietsen

Overijsselse ondernemers die voor hun werk een elektrische vrachtfiets willen kopen of leasen, kunnen in 2024 gebruik blijven maken van subsidie. De provincie wil ook in het nieuwe jaar bedrijven ondersteunen bij de verduurzaming van hun wagenpark. De subsidie kan oplopen tot 1500 euro per vrachtfiets en is beschikbaar vanaf 1 januari.

Interessant? Deel het artikel

provincie 231221 elektro vrachtfiets

In 29 steden worden in 2025 zero-emissiezones ingevoerd. De toegang voor (oudere) bestelauto’s en vrachtwagens met verbrandingsmotoren wordt dan in fases beperkt. In Overijssel gebeurt dat in Enschede, Deventer en Zwolle. Om ondernemers daarop voor te bereiden zijn er verschillende subsidies.

Wagenparkscan

Naast de subsidieregeling voor elektrische vrachtfietsen kunnen Overijsselse ondernemers vanaf 1 januari 2024 ook subsidie krijgen voor het uitvoeren van een scan van hun wagenpark, een zogeheten Zero-emissie vervoer (ZEV) scan. Logistiek makelaar Christa Baas bekijkt dan samen wat de mogelijkheden zijn om over te stappen op elektrisch vrachtvervoer. Deze subsidie is maximaal 3000 euro. Voor beide subsidies stelt de provincie Overijssel in totaal 75.000 euro beschikbaar.

Persoonlijk advies

Volgens gedeputeerde Erwin Hoogland (economie) hebben al veel ondernemers in en rondom Enschede, Deventer en Zwolle gebruik gemaakt van de subsidieregelingen. Hoveniers of schilders hebben bijvoorbeeld vrachtfietsen aangeschaft. Of de fietsen worden gebruikt om streekproducten, medicijnen of bloemen te bezorgen.

“Nu de zero-emissiezones dichterbij komen, hebben ondernemers natuurlijk steeds meer vragen. Een elektrische bus of vrachtfiets is een flinke investering waar je goed over na wilt denken. Als provincie willen we ondernemers graag ondersteunen met subsidies. Maar ook door persoonlijke adviesgesprekken aan te bieden met onze logistiek makelaar, om te onderzoeken welk type transport bij jouw bedrijf past.”

Ook subsidie aanvragen?

De provincie Overijssel wil het goederenvervoer verduurzamen. Onder meer door het stimuleren van stillere en schonere vrachtauto’s, meer transport over water en vervoer met vrachtfietsen. Dat vraagt om andere oplossingen, planning en denkwijze. Meer informatie over de beschikbare subsidies voor ondernemers in de logistiek, en voorbeelden uit de praktijk, vind je op onderstaande website van Logistics Overijssel.

Ben je ondernemer en wil je meer weten over de subsidiemogelijkheden, wil je gratis advies of heb je andere vragen? Neem dan contact op met onze logistiek makelaar Christa Baas. Zij denkt graag met je mee.

 

Website Logistics Overijssel

 

 

Word supporter van HierinSalland

HierinSalland is voor, maar ook van Salland. Word supporters en ondersteun ons. Door mee te doen of met een kleine bijdrage.

Interessant? Deel het artikel

Meer over

Blijf op de hoogte

Abonneer je op een of meerdere van onze nieuwsbrieven en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Om de twee weken verloten we onder de abonnees om en om een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch en de biologische Supermarkt in het Bos van Kleinlangevelsloo, beiden in Raalte. Bekijk de spelregels.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Blijf op de hoogte

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Iedere maand verloten we onder de abonnees een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch in Raalte. Bekijk de spelregels.