Meer berichten

Klimaatplatform

Verduurzaming biedt gezonde toekomst voor amateursport

Om amateursportclubs een steun in de rug te geven om te verduurzamen, heeft het NKP met partijen in het veld een voorstel ontwikkeld voor een versnellingsimpuls die aansluit bij de Routekaart Verduurzaming Sport. Deze is aangeboden aan de ministers van VWS, Klimaat en Energie en BZK.

Lees verder »

De 10 meest impactvolle acties om energie te besparen in huis

Duurzaamthuis.nl is een zeer interessant platform vol energietips. HierInSalland neemt graag artikelen van hen over over.

Lees verder »

Meer duurzame energie dankzij meer capaciteit in mei

De hoeveelheid duurzame energie groeide in mei een bescheiden 7 procent. Dit komt vooral omdat er meer productiecapaciteit is dan dezelfde maand vorig jaar. Er was minder wind en zon in mei. Toch waren er soms zulke hoge pieken dat productie werd afgeschakeld. Dit blijkt uit de maandcijfers van Energieopwek.nl

Lees verder »

zonnepanelen op water

Salland deze Week: Tijdelijke windmolens en zonneparken dan? Want als in juni het pontje uit de vaart is gaat er iets goed fout!

Zou de weerstand tegen windmolens en zonneparken anders worden als beloofd wordt dat ze tijdelijk zijn? We moeten nú aan de bak om fossiele brandstof te vervangen. Over 25 jaar zijn daar vast heel slimme oplossingen voor bedacht. Maar we moeten die tussentijd overbruggen.

Lees verder »

Fractievoorzitter Folgers D66 Raalte: ‘trots op besluit gemeenteraad om ruimte te maken voor windmolens in onze gemeente’

Afgelopen raadsvergadering van 30 mei heeft de Raalter raad met ruime meerderheid tegen de programmeringsafspraken van de Provincie Overijssel met de gemeente Raalte gestemd. Deze afspraken hielden in dat tussen Raalte-Zuid en Heeten op het landgoed Schoonheten de mogelijkheden om windturbines van ruim 240 meter te plaatsen verder zouden worden verkend, en aan te wijzen als enige ‘zoekgebied’ in de gemeente. Door de afwijzing van de raad zijn de afspraken nu van tafel geveegd.

Lees verder »

Lezing Duurzaamheidscentrum Deventer: Hebben zonnepanelen nog wel zin?

Op deze, en alle andere vragen, probeert Bert de Waal, energiecoach van het duurzaamheidscentrum antwoord te geven in zijn lezing op woensdag 12 juni om 19.30 uur. In het duurzaamheidscentrum, Grote Kerkhof 1.

Lees verder »

Salland deze Week: Eigen groene stroom eerst, ook zonder subsidie en verplichting

De saldering gaat er af. O guttegut. Wat nu. Nou gewoon zonnepanelen blijven aanschaffen. Goed voor het milieu, maar ook heel goed voor je portemonnee. Ook zonder subsidie.

Lees verder »

April goede maand voor wind- en zonnestroom

April was een goede maand voor duurzame stroom. Een aandeel groeide naar ruim 72 procent. Dezelfde maand vorig jaar was dat 52 procent. Ook de hele energieproductie werd groener. De hernieuwbare bronnen leverden afgelopen maand bijna een kwart meer dan april vorig jaar. Dit blijkt uit maandcijfers van Energieopwek.

Lees verder »

Provinciale Staten investeren 8 miljoen euro in Nieuwe Energie Overijssel

Provinciale Staten hebben woensdag besloten om 8 miljoen euro beschikbaar te stellen voor uitvoering van het programma Nieuwe Energie Overijssel in de periode 2024 – 2027. Doel van het programma is te komen tot een betrouwbare energievoorziening waarbij nauwelijks nog CO2 vrijkomt. Dit persbericht beschrijft hoe PS tot een besluit kwamen.

Lees verder »

Aanpassingen in het voorgestelde plan over verruiming hoogte erfwindmolens gemeente Raalte

Om (agrarische) bedrijven in het buitengebied te helpen met verduurzamen wil de gemeente Raalte erfwindmolens van maximaal 40 meter hoog onder voorwaarden toe te staan.

Lees verder »

Duurzaamheidsfonds Goed Veur Mekare keert 22 mille uit

Het Duurzaamheidsfonds van energiecoöperatie Goed Veur Mekare keert dit voorjaar 22.075 euro uit aan zes duurzame projecten in de gemeente Olst- Wijhe. Er was 50.000 euro beschikbaar.

Lees verder »

Bijna alle huiseigenaren kunnen verduurzaming eigen woning financieren met spaargeld of lening

Het overgrote deel van de huiseigenaren kan een serieuze verduurzaming van de eigen woning financieren met spaargeld of een lening. Het gaat dan om een woningisolatie tot energielabel B en een warmtepomp. Veel mensen doet dat ook. Maar wie dat niet doet gebruikt vaak het terugverdienargument: duurt te lang. Maar niet isoleren is veel duurder…

Lees verder »

Zoeken

Blijf op de hoogte

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Iedere maand verloten we onder de abonnees een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch in Raalte. Bekijk de spelregels.