Meer berichten

Anekdote van een MOKwerf: NEDERLAND O NEDERLAND

Door Jos van Westing Het was weer zo ver, de gekte sloeg weer toe. De Europese voetbalkampioenschappen 2012 gingen weer van start. Hele straten vol vlaggetjes. Toeterende auto’s met opengedraaide ramen, lieten knetterende oranje liedjes…

Lees verder »

Opening Kinderboekenweek 2021 op scholen in Olst- Wijhe, Raalte en Ommen met schrijfster Manon Sikkel

Op 6 oktober is het weer zover: de jaarlijkse Kinderboekenweek begint. Dit jaar hebben alle groepen 6, 7 en 8 van basisscholen in de gemeenten Olst-Wijhe, Raalte en Ommen een heel speciale uitnodiging ontvangen. Met de klas mogen ze meedoen aan de digitale opening van de Kinderboekenweek met schrijfster Manon Sikkel.

Lees verder »

Schilderijen van Margot Olde Loohuis te zien in de Dorpskerk te Wilp

In de Dorpskerk van Wilp zijn nog tot 26 september de schilderijen te zien van Margot Olde Loohuis onder het motto ‘Underview’. Deze tentoonstelling maakt deel uit van de IJsselbiënnale, de kunstroute langs de IJssel.

Lees verder »

JOYCE OVERHEUL: LET’S GET POLITICAL 16 oktober t/m 6 februari 2022 Museum de Fundatie Zwolle

Museum De Fundatie in Zwolle presenteert van 16 oktober t/m 6 februari werk van Joyce Overheul, over ongelijkheid, feminisme, seksisme, machtsverhoudingen en emancipatie. Onderwerpen die ze weergeeft in zachte kleuren, textiel en kralen. Haar werken hebben daardoor een hoge aaibaarheidsfactor.

Lees verder »

Op goed geluk! Samen in plaats van alleen naar het theater in de Week van de ontmoeting

Veel mensen vinden het leuker om niet alleen naar het Hoftheater in Raalte te gaan. Via Wijz Welzijn is het nu mogelijk om samen met iemand anders voorstellingen te bezoeken.

Lees verder »

IJsselcentrale gaat na biënnale duurzaam en kunstzinnig verder als Coolwater

De IJsselbiënnale is afgesloten. Maar de IJsselcentrale in Harculo niet. Daar gaat kunstenaar Ronald Westerhuis zich vestigen. Die kan met zijn grote kunstwerken van roestvrij staal wel wat ruimte gebruiken.

Lees verder »

Harry Vossen: De Paulushof als laatste adres

Harry Vossen kwam lang geleden vanuit Limburg naar Raalte en woont vlak bij de Pauluskerk, een van de kerken die de komende jaren in Salland de deuren zullen sluiten. Er bestaan realistische plannen om om van deze kerk een zogenaamde ‘Knarrenhof’ te maken, de Paulushof. Maar er is angst dat het grote geld deze plannen kan doorkruisen.

Lees verder »

Kunstcircuit Deventer: Muziekverenigingen spelen weer op 26 september!

Op zondag 26 september organiseert het Kunstcircuit Deventer een post- vaccinatieconcert. Voor het eerst in lange tijd weer live- muziek te horen in de Deventer wijken.

Lees verder »

Anekdote van de MOKwerf: Prikkebeen

Door Jos van Westing Het was Voorjaar en ik wilde weer een installatie maken, passend aan het seizoen. Het zou een vlindertuin moeten worden had ik bedacht, met wat netjes om de vlinders te kunnen…

Lees verder »

Dit is de Sallandse vlag

De Sallandse vlag is gekozen. Het ontwerp van Erik Dijk uit Nijverdal heeft gewonnen. Hij kreeg bijna de helft van de 9000 uitgebrachte stemmen achter zijn naam.

Lees verder »

Onder Water in de Fundatie van Sticks & Typhoon horen dat Bijleveld huichelend aftreedt

“Het beleid heeft gefaald”, rappen en zingen Sticks & Typhoon me vanaf screens Onder Water in museum De Fundatie in Zwolle tegemoet. Tegelijk verscheen vrijdag op dat scherm de Teletekstregel in beeld dat Ank Bijleveld was afgetreden, de oorlogsminister die loog over Irakese burger-doden omdat haar soldaten verkeerde coördinaten hadden doorgekregen om hun bommen ‘af te leveren’.

Lees verder »

Kunstcircuit Deventer brengt met wijksafari’s kunstzinnige ode aan en in de Keizerslanden, de Zandweerd en de Vijfhoek.

Kunstcircuit Deventer organiseert wijksafari’s tijdens het Kom Erbij Festival op 3, 4, 5 en 6 oktober in de wijken Keizerslanden, Zandweerd en de Vijfhoek

Lees verder »

Zoeken

Blijf op de hoogte

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Iedere maand verloten we onder de abonnees een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch in Raalte. Bekijk de spelregels.

Partnerbijdragen

Er zijn geen relevante partnerbijdragen.