Meer berichten

Kunstcafé Deventer

Vrijdag 9 december is er weer een Kunstcafé (10.15-11.45 uur) in Kunstcircuit, waarbij lokale culturele activiteiten worden uitgelicht.

Lees verder »

Lezing van Ccoba in de bibliotheek in Ommen: In de krochten van Bruegel

Ccoba, de culturele commissie bibliotheek activiteiten, organiseert op dinsdag 13 december een lezing over schilder Pieter Bruegel de Oude in de bibliotheek Ommen.

Lees verder »

Cursus DigiD in de Bibliotheek Ommen

Leer online je zaken regelen met gemeente, overheid, Belastingdienst.

Lees verder »

Bert Hinnen zoekt namen bij foto van een WO2 verzetsgroep uit Wijhe

Verzetsgroep Salland poseert na de oorlog voor de foto. De verzetsgroep is onderdeel van de IJsselcompagnie Salland van de Nederlandse Binnenlandse Strijdkrachten. Deze in Wijhe gelegerde compagnie, bestaande uit 137 manschappen met als commandant J.W. de Bruyn, was verder belast met wegcontrole en bewaking van de IJssel in de gemeenten Wijhe en Olst. De Binnenlandse Strijdkrachten (BS) was een op 5 september 1944 officieel opgezette bundeling van de tot dan toe weinig samenwerkende eigenlijke verzetsgroepen.

Lees verder »

Wat is er te zien in het HOFtheater Raalte in de week van 12 t/m 18 december

Het HOFtheater wordt omgetoverd in kerstsfeer en ook de voorstellingen passen in dat thema.

Lees verder »

Harry Vossen: Een voetbalcarrière was nooit voor mij weggelegd

Weer een pareltje van HierInSalland columnist Harry Vossen. Deze keer over zijn voetbalcarrière.

Lees verder »

Hasan Kaddour: Van Saraqib naar Olst is lang niet alleen een geografische reis

Journalist, dichter en schrijver Hasan Kaddour ontvluchtte 8 jaar geleden het oorlogsgeweld en de terreur in Syrië en kwam in Olst terecht. Daar wist hij een nieuw bestaan op te bouwen, wat niet eenvoudig was. Het kostte veel inspanningen de twee culturen in balans te krijgen. Hier weer een prachtige column van hem.

Lees verder »

Ben jij de zanger of zangeres voor de Luttenberger Passion?

Op 6 april 2023 wordt er in Luttenberg weer een eigen Passion ten tonele gebracht. Hiervoor stellen we een gelegenheidskoor op dat de muzikale begeleiding voor zijn rekening zal nemen samen met ons orkest.

Lees verder »

Mañana Mañana: Een vier dagen durend geestverruimend feest ver weg van de grijze massa

Wil je dansen, dwalen, drinken, lachen, ontdekken en genieten van muziek, theater, natuur, nachtelijke afterparty’s en een groot kampvuur? Houd je van een gekke paradox tussen ‘veel te doen’ enerzijds en totale ongedwongenheid anderzijds? Mooi! Dat is onze way of life. Trek je stoute schoenen aan en kom naar dit vier dagen durend geestverruimend festival in Laren (Gld.)met camping, waar duizenden nieuwsgierige levensgenieters van heinde en verre zich verzamelen. De ticketverkoop is van start gegaan.

Lees verder »

“Het wordt de mooiste tunnel van Nederland…”

“……dat weet ik zeker” voegt Marina Nijdeken er zelfbewust aan toe. Want zij is het die de 140 meter lange fietstunnel onder het spoor bij de Ter Stegestraat in Olst mag ‘bekleden’

Lees verder »

Diss’n van Roerink mos dakpann’n eten bie Henri Fikken

Diss’n van Roerink, prebeert de droad weer op te pakk’n doar alle biezondere, bizarre, smerige en grappige moment’n die ik heb onthoaln van 40 jaor bouw- en levenservaring in dizze column te zett’n.

Lees verder »

Zoeken

Blijf op de hoogte

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Iedere maand verloten we onder de abonnees een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch in Raalte. Bekijk de spelregels.

Partnerbijdragen