Ondernemers én politiek Olst-Wijhe ook klaar met lockdown

Interessant? Deel het artikel

burgemeester olst wijhe hart

Ondernemers uit Olst-Wijhe doen een beroep op de gemeente om bij het kabinet te pleiten voor meer ruimte en perspectief. De fractie van de VVD Olst-Wijhe heeft burgemeester Ton Strien in een open brief opgeroepen om samen met de burgemeesters binnen de Veiligheidsregio IJsselland het kabinet te vragen om werk te maken van de versoepelingen van de coronamaatregelen.

Donderdagmiddag 13 januari heeft Olst-Wijhe tijdens de digitale ledenvergadering van de Vereniging van Nederlandse Gemeenten de motie (oproep) richting het kabinet ondersteund. Hierin wordt opgeroepen om naast de aandacht voor de zorg, meer evenwicht te brengen in de verschillende sociale, maatschappelijke en economische effecten en te kijken onder welke omstandigheden de samenleving wel veilig open kan. Ook wordt het kabinet gevraagd om met een plan te komen waarin we als samenleving leren leven met corona en weer meer vertrouwen krijgen in het coronabeleid.

Burgemeester Ton Strien: “Ik maak me grote zorgen over de sectoren die opnieuw zwaar door de lockdown worden getroffen. Het kabinet moet meer oog hebben voor de zware last die onze winkeliers, andere getroffen ondernemers en ook de sport- en culturele sector nu moeten dragen. Ik maak me ook zorgen over de studenten van het MBO, de hogescholen en de universiteiten die nog steeds thuis zitten en online les krijgen. We moet als één overheid werken aan een perspectief voor de komende tijd en langere termijn.”

Overleg ondernemers

Er is landelijk en regionaal druk overleg over eventuele acties door ondernemers, zoals het openen van winkels aanstaande zaterdag. Vrijdag 14 januari heeft een afvaardiging van de ondernemers uit Olst-Wijhe een gesprek met de burgemeester en de portefeuillehouder economische zaken, wethouder Hans Olthof.

Word supporter van HierinSalland

HierinSalland is voor, maar ook van Salland. Word supporters en ondersteun ons. Door mee te doen of met een kleine bijdrage.

Interessant? Deel het artikel

Blijf op de hoogte

Abonneer je op een of meerdere van onze nieuwsbrieven en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Om de twee weken verloten we onder de abonnees om en om een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch en de biologische Supermarkt in het Bos van Kleinlangevelsloo, beiden in Raalte. Bekijk de spelregels.

Meer over

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.