Oekraïense vluchtelingen worden opgevangen op de Eikelhof

Gemeente Olst-Wijhe gaat Oekraïense vluchtelingen opvangen voor een langere periode opvangen op de Eikelhof.

Interessant? Deel het artikel

Eikelhof bord

Gemeente Olst-Wijhe gaat Oekraïense vluchtelingen opvangen voor een langere periode.
Vanaf donderdag 12 mei kunnen er 20 vluchtelingen in Bed & Breakfast Deventer Landerijen op de Eikelhof ontvangen worden.

Burgemeester Ton Strien: “De locatie heeft passende voorzieningen om de vluchtelingen een warme en veilige plek te bieden. We waarderen enorm dat deze locatie beschikbaar wordt gesteld. Ik spreek de hoop uit dat wij met z’n allen de mensen die wij ontvangen in onze gemeente een hartverwarmend welkom geven”.

Naast de opvanglocatie op de Eikelhof kijkt de gemeente ook naar andere opvangmogelijkheden.

Met de opvang levert de gemeente een bijdrage aan de vraag die het Rijk aan de veiligheidsregio’s stelt. In de gemeenten binnen de veiligheidsregio IJsselland, worden opvanglocaties beschikbaar gesteld om de vluchtelingen voor een langere periode op te vangen. Eerder dit jaar verzorgde gemeente Olst-Wijhe noodopvang voor zo’n 500 Oekraïense vluchtelingen in Summercamp in Wijhe.

Informatie
De gemeenten Olst-Wijhe geeft informatie over de vluchtelingenopvang op haar website. Voor overige vragen kunt u bellen met de gemeente via 14 0570.

 

 

Word supporter van HierinSalland

HierinSalland is voor, maar ook van Salland. Word supporters en ondersteun ons. Door mee te doen of met een kleine bijdrage.

Interessant? Deel het artikel

Blijf op de hoogte

Abonneer je op een of meerdere van onze nieuwsbrieven en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Om de twee weken verloten we onder de abonnees om en om een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch en de biologische Supermarkt in het Bos van Kleinlangevelsloo, beiden in Raalte. Bekijk de spelregels.

Meer over

Blijf op de hoogte

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Iedere maand verloten we onder de abonnees een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch in Raalte. Bekijk de spelregels.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *