Muziekvereniging Ons Genoegen Heino verwelkomt 100ste lid

Op 11 september is Ons Genoegen gestart met een nieuw project: “PiMM” (Plezier in Muziek Maken). Hier vormen 38 basisschoolleerlingen één orkest. Door het grote aantal aanmeldingen kan Ons Genoegen nu haar 100ste lid verwelkomen. Een mooie mijlpaal voor de vereniging.

Interessant? Deel het artikel

Deelnemer van PiMM én het 100ste lid van Ons Genoegen, Saar Blankhorst, neemt een Ons Genoegen bidon in ontvangst
Deelnemer van PiMM én het 100ste lid van Ons Genoegen, Saar Blankhorst, neemt een Ons Genoegen bidon in ontvangst

PiMM is een orkest van basisschoolleerlingen uit Heino. De deelnemers hebben vooraf al een instrument gekozen: slagwerk, saxofoon, dwarsfluit, bugel, trompet, bariton of hoorn. Binnen Ons Genoegen is dit het enige orkest waar ook dwarsfluiten meespelen. Extra speciaal dus dat het 100ste lid dwarsfluit gaat spelen.

Lees hier meer over PiMM

De komende weken gaan de deelnemers hun gekozen instrument leren kennen, de eerste noten en liedjes spelen. De methode is gemaakt door Guus Pieksma en Annewiep Bloem. Dit alles onder begeleiding van een dirigent, docenten en coaches. Dankzij financiële ondersteuning is deelname aan PiMM in 2023 gratis. Zo kunnen alle leerlingen samen muziek leren maken.

Benieuwd naar de voortuitgang van het orkest? Kom dan 16 december naar de kerstwandeling. Of wilt u voor die tijd al naar een optreden van Ons Genoegen? Informatie is te vinden op de website.

Website Ons Genoegen

Naast PiMM heeft Ons Genoegen drie andere orkesten: het Groot Orkest, het Talent Ontdekt Orkest en Fan van Fanfare. Dit laatste orkest is een opleidingsorkest in samenwerking met Muziekvereniging Salland.

PiMM is een samenwerking van de Heinose basisscholen (de Springplank, de Gouden Emmer en de Dolfijn), KOOS, Muzieknetwerk Salland en Ons Genoegen Heino. PiMM wordt mede mogelijk gemaakt door de gemeente Raalte, het Bernard Cultuur Fonds, Stichting R. Roelfs-Dijkslag, VSB Fonds en Stichting Marsman Schrijver.

 

Word supporter van HierinSalland

HierinSalland is voor, maar ook van Salland. Word supporters en ondersteun ons. Door mee te doen of met een kleine bijdrage.

Interessant? Deel het artikel

Meer over

Blijf op de hoogte

Abonneer je op een of meerdere van onze nieuwsbrieven en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Om de twee weken verloten we onder de abonnees om en om een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch en de biologische Supermarkt in het Bos van Kleinlangevelsloo, beiden in Raalte. Bekijk de spelregels.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Blijf op de hoogte

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Iedere maand verloten we onder de abonnees een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch in Raalte. Bekijk de spelregels.