Lezing Frederieke Upmeijer in het Holstohus Olst

Op donderdag 11 april zal Frederieke Upmeijer in het Holstohus Olst een lezing geven over kunstdepot Boymans Van Beuningen in Rotterdam.

Interessant? Deel het artikel

Museumdepot Boijmans van Beuningen, Rotterdam
Museumdepot Boijmans van Beuningen, Rotterdam

‍Depot Boijmans van Beuningen (in de volksmond ‘De Pot’) is een kunstdepot van Museum Boijmans van Beuningen in Rotterdam. Het is het eerste voor publiek toegankelijke kunstdepot ter wereld. Het gebouw vervangt de natte en lekkende kelders waarin het depot eerst gevestigd was.

Het gebouw – ontworpen door het bekende architectenbureau MVRDV – herbergt de internationaal befaamde Boijmans van Beuningen kunstcollectie.

‍In deze lezing besteedt kunsthistorica Frederike Upmeijer aandacht aan het ontstaan, de functie en de bouw van dit depot. Uiteraard vertelt zij ook over de collectie die in ruim 175 jaar is verzameld.

In het depot zijn meer dan 154.000 kunstwerken opgeslagen.

Wanneer

Donderdag 11 april, aanvang 20:00 uur

Waar

Holstohus
Jan Schamhartstraat 5
Olst

Toegang

€ 10,- voor NUT-leden; € 12,50 voor niet-Nut-leden

Reserveren

Kaarten zijn verkrijgbaar op de website van het Nut

Boymans van Beuningen depot trap
Museumdepot Boijmans van Beuningen, Rotterdam

 

 

 

 

Word supporter van HierinSalland

HierinSalland is voor, maar ook van Salland. Word supporters en ondersteun ons. Door mee te doen of met een kleine bijdrage.

Interessant? Deel het artikel

Meer over

Blijf op de hoogte

Abonneer je op een of meerdere van onze nieuwsbrieven en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Om de twee weken verloten we onder de abonnees om en om een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch en de biologische Supermarkt in het Bos van Kleinlangevelsloo, beiden in Raalte. Bekijk de spelregels.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Blijf op de hoogte

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Iedere maand verloten we onder de abonnees een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch in Raalte. Bekijk de spelregels.