Leerlingen KC De Korenbloem Raalte brachten bloemen naar de Joodse begraafplaats

De herdenkingsceremonie van Kindcentrum De Korenbloem op Joodse begraafplaats in Raalte vond op 17 april weer plaats.

Interessant? Deel het artikel

© Diny Heidenrijk
© Diny Heidenrijk

Leerlingen van groep 8 van kindcentrum De Korenbloem brachten een bloemstuk naar de Joodse begraafplaats gelegen achter hun school aan de Oude Molenweg. Sinds hun adoptie van deze begraafplaats in 2009 herdacht De Korenbloem hier voor de veertiende keer de 38 in de Tweede Wereldoorlog omgekomen Joodse inwoners van Raalte. Zij werden omgebracht in concentratiekampen louter en alleen omdat zij Joods waren.

Hun namen werden opgelezen opdat zij niet vergeten worden. Een drietal leerlingen lazen een zelfgemaakt gedicht voor over hoe zij kijken naar oorlog.  Zij stonden hierin stil bij de mensen die huis, haard en hun leven verloren. Ook stonden zij stil bij de mensen die vochten voor onze vrijheid en dankten zij hen daarvoor dat wij nu in vrijheid mogen leven.

Rian Wolfs, directeur van de school refereerde in haar woordje o.a. aan de situatie van dit moment in Oekraïne  en de vluchtelingen die vandaag de dag bij ons aankloppen. Ook zei zij dat vrijheid kostbaar is en dat we deze moeten koesteren en doorgeven. Maar naast herdenken is ook het vieren van de vrijheid belangrijk.

 

Foto’s Diny Heidenrijk

Website KC De Korenbloem

© Diny Heidenrijk
© Diny Heidenrijk
© Diny Heidenrijk
© Diny Heidenrijk
© Diny Heidenrijk

Word supporter van HierinSalland

HierinSalland is voor, maar ook van Salland. Word supporters en ondersteun ons. Door mee te doen of met een kleine bijdrage.

Interessant? Deel het artikel

Meer over

Blijf op de hoogte

Abonneer je op een of meerdere van onze nieuwsbrieven en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Om de twee weken verloten we onder de abonnees om en om een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch en de biologische Supermarkt in het Bos van Kleinlangevelsloo, beiden in Raalte. Bekijk de spelregels.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Blijf op de hoogte

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Iedere maand verloten we onder de abonnees een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch in Raalte. Bekijk de spelregels.

Ook interessant

Sorry, geen nieuws gevonden