Kunstcafé Deventer: Zingen en dichten

Vrijdag 12 januari gaan we weer van start met het maandelijkse Kunstcafé (10.15-11.45 uur) in het het Theatercafé van de Deventer Schouwburg.

Interessant? Deel het artikel

Hanneke & Peter
Hanneke & Peter

In de serie Dichterbij dan je denkt staat de Kunstkring Voorst centraal. Ton von Pickartz vertelt over de vele activiteiten van de kunstkring.

Willem Wilmink

Wilmink (1936-2003) was een Nederlands dichter en schrijver. Zijn grootste bekendheid kreeg hij door zijn vele lied-bijdragen aan populaire kinderprogramma’s, maar hij schreef ook voor volwassenen. Allard van Lenthe houdt een korte inleiding op het muzikale programma ‘Verhuizen met de dichter Willem Wilmink’.

Hanneke Evink en Peter van Dijk brengen een fragment uit dit nieuwe Wilmink-programma, dat op 24 januari in de Deventer Bibliotheek in première zal gaan. Het programma is gemaakt voor volwassenen in het kader van de Landelijke Week van de Poëzie.

Thema’s

Het thema van deze Week is Thuis en het Wilmink programma bestaat uit bekende en minder bekende gedichten en liedjes over verhuizen.

Na de pauze staat het werk van Frits Grimmelikhuizen centraal en zijn expositie in Museum EICAS.

En we sluiten weer af met Nieuwjaarsbubbels.

 

Website Kunstcircuit Deventer

 

Word supporter van HierinSalland

HierinSalland is voor, maar ook van Salland. Word supporters en ondersteun ons. Door mee te doen of met een kleine bijdrage.

Interessant? Deel het artikel

Meer over

Blijf op de hoogte

Abonneer je op een of meerdere van onze nieuwsbrieven en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Om de twee weken verloten we onder de abonnees om en om een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch en de biologische Supermarkt in het Bos van Kleinlangevelsloo, beiden in Raalte. Bekijk de spelregels.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Blijf op de hoogte

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Iedere maand verloten we onder de abonnees een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch in Raalte. Bekijk de spelregels.