Kitty, Daisy and Lewis het pareltje op maandag van Ribs en Blues

Je weet niet waar de Ribs en Blues artiesten allemaal nog meer op het podium staan, maar toen er gisteren aan het eind van R&B een stortbui overtrok en iedereen een droog onderkomen in de tenten zocht, moeten de Seatsniffers toch wel even gedacht hebben: wow, zoveel mensen naar een optreden van ons!

Interessant? Deel het artikel

Kitty, Daisy and Lewis
Kitty, Daisy and Lewis

De Seatsniffers hadden donders mazzel met die regenbui. Zij sloten het festival af op Deltastage. Halverwege hun optreden begon op dat andere podium 10cc met de slotact. Je zou verwachten dat velen de Seatsniffers toen voor gezien hielen. Maar het stortregende. Geluk voor de sniffers, geluk ook voor het publiek, want die jongens uit België speelden prachtige rock. En vanaf het podium klonk ook een van de weinige sax-solo’s van editie ’24 van R&B.

Seatsniffers

Kitty, Daisy and Lewis waren het pareltje van de maandag. De broer en zussen Durham spelen Rhythm and Blues alsof ze uit New Orleans komen. Maar ze komen dus uit Londen. “Uit een wijk met mooie oude gebouwen die allemaal gesloopt worden door projectontwikkelaars die er geld aan willen verdienen” aldus Lewis, die dat vertolkte in een nummer, waarin hij beschrijft hoe waardeloos de buurt er nu uitziet. Ook daarom past deze band op een festival in Raalte, dat ook door projectontwikkeling verknald is.

Een heerlijk energieke band waarbij opvallend genoeg Kitty, Daisy en Lewis zoveel verschillende instrumenten bespelen dat het nog een heel gedoe is tussen de nummers weer op de juiste plek te komen. Want een gitaar of een mondharmonica verwissel je nog wel even snel, dat is anders als er iedere keer iemand anders drumt of het orgel bespeelt.

Oproep

Op de site van Ribs en Blues lezen we dat de organisatie niet zit te wachten op tips van het publiek. Omdat de verantwoordelijken voor de line up zelf alles wel in het snotje hebben. Maar als jij een band weet die je graag zou willen zien op een volgende editie van Ribs en Blues, geef het ons dan maar door. Dan publiceren wij dat wel een keertje. Als de druk groot genoeg is, komt dat vast wel voor elkaar.

Wij nomineren de OctoBar die in het Hoftheater al een open sollicitatie deed.

 

Word supporter van HierinSalland

HierinSalland is voor, maar ook van Salland. Word supporters en ondersteun ons. Door mee te doen of met een kleine bijdrage.

Interessant? Deel het artikel

Meer over

Blijf op de hoogte

Abonneer je op een of meerdere van onze nieuwsbrieven en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Om de twee weken verloten we onder de abonnees om en om een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch en de biologische Supermarkt in het Bos van Kleinlangevelsloo, beiden in Raalte. Bekijk de spelregels.

1 gedachte over “Kitty, Daisy and Lewis het pareltje op maandag van Ribs en Blues”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Blijf op de hoogte

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Iedere maand verloten we onder de abonnees een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch in Raalte. Bekijk de spelregels.