Kees Huls: de N35 is al heel lang zwanger

Interessant? Deel het artikel

n35

Al tientallen jaren wordt er in Den Haag gesteggeld over de N35, die de belangrijke economische regio’s Zwolle en Enschede verbindt. Het traject Wijthmen- Nijverdal is sinds de aanleg rond 1830 nauwelijks aangepast aan de verkeersontwikkelingen, toen 100 koetsen per dag, nu meer dan 20.000 auto’s. Een situatie die leidt tot gevaarlijke oversteken, files, luchtverontreiniging en sluipverkeer. Het dorp Mariënheem geniet de twijfelachtige eer de enige Rijksweg van Nederland door het dorp te hebben lopen met 50 km/h.

Door Kees Huls

Ondanks kamerbreed aangenomen moties, riante financiële toezeggingen en vreselijk veel inspanningen van de provincie en gemeenten weigert minister Cora van Nieuwenhuizen van Verkeer & Infrastructuur de rijksinvesteringen in het budget voor de MIRT (Meerjarenprogramma Infrastructuur, Ruimte en Transport) voor de N35 op te nemen.

De Plaatselijk Belang groepen van de aan dit tracé liggende dorpen Laag Zuthem, Heino, Mariënheem en Haarle ondernemen nu actie om Den Haag wakker te schudden. Op verschillende plaatsen langs de weg werden ludieke borden geplaatst waarop wordt aangekondigd dat de trotse ouders Cora (Van Nieuwenhuizen, minister) en Bert (Boerman, gedeputeerde) in blijde verwachting zijn van een veilige N35 met 2×2 rijstroken en ongelijkvloerse kruisingen.

Ook stuurden zij vrijdag een open brief aan de minister omdat op een 2 jaar geleden bij de commissie van Verkeer & Waterstaat ingediende petitie die ook mondeling werd toegelicht, nooit een reactie werd ontvangen laat staan dat actie werd ondernomen.

In de open brief zetten zij nog eens alle argumenten voor de opwaardering van de weg op een rij met het hele dringende verzoek het traject op te nemen in de MIRT die in december vastgesteld zal worden

En nu maar hopen dat de minister zichzelf goed zal verzorgen om een voldragen N35 op de wereld te zetten. In dit uitzonderlijke geval zou het ook nog wel een vroeggeboorte mogen worden!

 

Word supporter van HierinSalland

HierinSalland is voor, maar ook van Salland. Word supporters en ondersteun ons. Door mee te doen of met een kleine bijdrage.

Interessant? Deel het artikel

Meer over

Blijf op de hoogte

Abonneer je op een of meerdere van onze nieuwsbrieven en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Om de twee weken verloten we onder de abonnees om en om een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch en de biologische Supermarkt in het Bos van Kleinlangevelsloo, beiden in Raalte. Bekijk de spelregels.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Blijf op de hoogte

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Iedere maand verloten we onder de abonnees een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch in Raalte. Bekijk de spelregels.