IJsselbiënnale 2021 die vandaag begint, focust op duurzaamheid

Interessant? Deel het artikel

biennale eigen foto

De IJsselbiënnale, een internationale kunstroute langs de IJssel, begint vandaag. Het thema van deze tweede editie is de impact van klimaatverandering op het landschap. De IJsselbiënnale laat, samen met Cleantech Regio, de bezoeker zien wat er in de IJsselvallei al gebeurt op het gebied van kringloopsamenleving.

De eerste editie van de IJsselbiënnale was in 2017 een groot succes en trok circa 65.000 bezoekers uit het hele land. De IJsselbiënnale brengt een ode aan de IJssel, de mooiste rivier van Nederland. Met kunst als aanjager wordt het verhaal van de rivier verteld, samen met de regio. Tijdens deze editie worden daar diverse circulaire initiatieven in de regio aan toegevoegd. 
De tweede editie stond oorspronkelijk gepland voor 2020, maar is vanwege de coronacrisis uitgesteld tot dit jaar. Tot en met 19 september zijn maar liefst 26 kunstwerken langs de IJssel te zien.

26 kringloopinitiatieven

Bij alle 26 kunstwerk komt een QR-ode met daarin vier buttons met informatie over: het kunstwerk, het landschap, een educatieve opdracht én een kringloopinitiatief. In de reisgids van de IJsselbiënnale staat een korte beschrijving van de 26 kringloopinitiatieven, met een QR-code voor meer informatie. Daarnaast presenteren deze initiatieven zich ook live in een fysieke presentatieruimte.

Product wordt grondstof

De term circulaire economie wordt steeds vaker gebruikt. Vrij vertaald betekent dit kringloopsamenleving. Het idee erachter is simpel: grondstoffen worden product en producten worden weer grondstof. In onze samenleving kennen we natuurlijk al de kringloopwinkel of papier recyclen. De gedachte achter de kringloopsamenleving is dat we álles in een kringloop organiseren om zo te stoppen met het uitputten van de aarde.

Circulariteit

Cleantech Regio ondersteunt het team van de IJsselbiënnale bij het opzetten van een ‘circulaire route’ voor de IJsselbiënnale 2021. Een route waarbij 26 van die mooie projecten en initiatieven op het gebied van duurzaamheid en circulariteit zichtbaar en tastbaar worden gemaakt. Kijk voor meer informatie op www.ijsselbiënnale.nl.

Word supporter van HierinSalland

HierinSalland is voor, maar ook van Salland. Word supporters en ondersteun ons. Door mee te doen of met een kleine bijdrage.

Interessant? Deel het artikel

Meer over

Blijf op de hoogte

Abonneer je op een of meerdere van onze nieuwsbrieven en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Om de twee weken verloten we onder de abonnees om en om een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch en de biologische Supermarkt in het Bos van Kleinlangevelsloo, beiden in Raalte. Bekijk de spelregels.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Blijf op de hoogte

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Iedere maand verloten we onder de abonnees een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch in Raalte. Bekijk de spelregels.