Gemeente Raalte start locatieonderzoek voor nieuwbouw Bernadetteschool Heeten

De gemeente Raalte start een locatieonderzoek voor de nieuwbouw van de Bernadetteschool in Heeten. Doel van het onderzoek is om uiteindelijk tot een breed gedragen locatie voor een toekomstbestendige voorziening voor basisonderwijs in het dorp te komen.

Interessant? Deel het artikel

Bernadetteschool Heeten
Bernadetteschool Heeten

Wethouder Breun Breunissen: “De Bernadetteschool is op dit moment gevestigd in een sterk verouderd pand. Het gebouw voldoet niet meer aan de eisen van ons eigen huisvestingsbeleid voor onderwijs. Daarom is gekozen voor nieuwbouw.”

Een van de kaders die is meegegeven bij het vinden van de nieuwe locatie, is dat het schoolterrein op een reële afstand van het sportterrein in Heeten moet liggen. Hiermee wordt geprobeerd om sport, bewegen, kinderopvang en onderwijs bij elkaar in de buurt aan te kunnen bieden.

Wensen Mijnplein en inwoners Heeten

Ook wordt bij het locatieonderzoek rekening gehouden met de wensen van onderwijsorganisatie Mijnplein. Daarnaast wordt input die Plaatselijk Belang heeft verzameld, tijdens een inloopavond aan het begin van dit jaar, meegenomen. Ook wordt ook de verwachte toekomstige woningbouw meegenomen in het onderzoek.

Tijdens het locatieonderzoek, wordt het projectplan voor de nieuwe basisschool in Heeten verder uitgewerkt.

De uitkomsten van het locatieonderzoek worden in het najaar van 2023 verwacht. Op basis van de uitkomsten van het onderzoek maakt het college van B&W een voorstel waarover de gemeenteraad uiteindelijk een besluit neemt.

 

 

logo gemeente Raalte

 

 

Word supporter van HierinSalland

HierinSalland is voor, maar ook van Salland. Word supporters en ondersteun ons. Door mee te doen of met een kleine bijdrage.

Interessant? Deel het artikel

Blijf op de hoogte

Abonneer je op een of meerdere van onze nieuwsbrieven en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Om de twee weken verloten we onder de abonnees om en om een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch en de biologische Supermarkt in het Bos van Kleinlangevelsloo, beiden in Raalte. Bekijk de spelregels.

Meer over

Blijf op de hoogte

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Iedere maand verloten we onder de abonnees een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch in Raalte. Bekijk de spelregels.

Ook interessant

Sorry, geen nieuws gevonden

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *