Diss’n van Roerink zwaait disse keer alle kanten op

Columnist Diss’n van Roerink’ uut Luttenbarg prebeert de droad weer op te pakk’n deur 40 jaar bouwherinneringen in diss'n column te verwerken...

Interessant? Deel het artikel

Dissn 240619 betonmolen

In eerdere columns verteld over het komische duo “Tone en Tone” en ze zullen nog wel eens langs zij komen. Nu gaan we in terug in de tijd dat ze nog geen duo waren. Zeg maar Tone zonder Tone. Lang geleden moesten we een woning betegelen bij de importeur van Volkswagen, Pon in Leusden. Voor een bouwbedrijf waarvan de werkvoorbereider “Rolink” heette.

Een keer in de week kwam hij naar Leusden om polshoogte te  nemen. Ik was aan het specie maken en zag dat Tone op het dak zat te timmeren. Op het moment dat Rolink op de bouw komt aanrijden, begint Tone te zingen en over de bouw klinkt het : “Roling, roling roling”’ Op muziek van Rawhide (https://youtu.be/PFGyhSifqzA).

De werkvoorbereider had niet in de gaten dat het om hem ging…

Broers

Nog zo’n komisch duo waren twee collega’s die ook nog eens broers waren. Als er een verjaardag in de familie was, aten ze de hele dag niet, om zo de familie op kosten te jagen (denk ik, waarom anders…).

Of zoals Arjan Pronk zou zeggen : “De dag  et ze helemoal niet. En s’aamds op de vejoardag een poes an de boek vretten um daarnoa slecht noa huus toe goan”…. 

(Lees verder onder afbeelding)

Huwelijks grap

Toen de oudste van de twee broers trouwde kreeg hij een uitzet van de kameraden cadeau. Heel heel toevallig precies dezelfde als ze in de keukenkast hadden staan. Hij probeerde deze die avond op zijn eigen bruiloft nog te verpatsen. Was geen interesse, gelukkig maar want het was zijn eigen uitzet die zijn kameraden het die dag uit hun huis had gehaald…

(Lees verder onder afbeelding)

Drank in de man

Toen de jongste van deze twee trouwde gingen een paar collega’s na de bruiloft nog even mee naar hun huis. Zogezegd nog nie genog drank gehad. Ze reden in een groene kever. Toen ze  weer weg wilde rijden konden ze de auto niet starten. Na lang nadenken bleek er nog een kever te staan met dezelfde kleur (Drank in de man)….

(Lees verder onder afbeelding)

 

Tekst

Ergens in de jaren 80 werd er flink verbouwd ergens tussen Luttenberg, Mariénheem en Raalte. Ergens aan de weg Raalte Lemelerveld Ommen. Er hing een groot bord met de opschrift : “Wie bouwt ’t zelf” en daaronder stond geschreven :

“Rabo betaalt hem en Kókkie (dakdekker) dekt hem” …

Crematie

Diezelfde man ging met zijn vrouw naar de crematie van een buurman die plotseling was gestorven. Deze mensen stonden erom bekend dat als ze thuis waren vaak (altijd) onenigheden met elkaar hadden en dit was meestal duidelijk hoorbaar (ook in de buurt).

Toen de vrouw van de overledene nog een woordje deed tijdens de crematie, was het alleen veel lof en liefde wat er over hun relatie verteld werd. De buurman fluisterde tegen zijn vrouw :

“Kom wie goat, wie bent hier op de verkeerde crematie”…

Wieze man

We waren op een zaterdag eind jaren 70 in Luttenberg aan het werk. De man in kwestie (helaas niet meer onder ons) had een mooie spiksplinternieuwe speciemolen.  Dus dan komt er snel de opmerking van “Het giet hier goed”.

Ja zegt hij en het heeft me niets gekost. Hoezo niks gekost ?? Nou zegt ie, ik kocht een nieuwe speciemolen en de dag daarna kwam de buurman of hij niet samen mocht doen met de molen. Dus betaalde hij de helft. Maar ja dan heb je hem nog maar voor de helft betaald. Toen hij in dat weekend bij z’n schoonouders op bezoek was en schoonvader vertelde over de molen, kreeg hij de vraag van zijn schoonvader of hij niet samen met de molen wou doen als schoonpappa de helft mee betaalde. Zo dus…

Waterig

Aan het werk op een boerderij in Epe kregen we tussen de middag (nadat de boer had voor gelezen uit de bijbel) een kop soep. Deze soep was nogal aan de dunne kant. De boerin verschuldigde zich hiervoor tegenover de boer en ons. De boer kon dit niet waarderen en riep kwoad :

“Ik heb geen dorst, ik heb honger”……

 

Word supporter van HierinSalland

HierinSalland is voor, maar ook van Salland. Word supporters en ondersteun ons. Door mee te doen of met een kleine bijdrage.

Interessant? Deel het artikel

Meer over

Blijf op de hoogte

Abonneer je op een of meerdere van onze nieuwsbrieven en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Om de twee weken verloten we onder de abonnees om en om een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch en de biologische Supermarkt in het Bos van Kleinlangevelsloo, beiden in Raalte. Bekijk de spelregels.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Blijf op de hoogte

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Iedere maand verloten we onder de abonnees een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch in Raalte. Bekijk de spelregels.

Ook interessant