Diss’n van Roerink en de Passion Luttenberg

Diss’n hef t hoofd effe nie noa bouwverhalen stoan en mag met helpen met de Passion in Luttenberg. 

Interessant? Deel het artikel

Dissn 230223 dissn passion

Na het succes van De Passion in 2013 en 2016 en de goede reacties begon het na corona toch weer te kriebelen. Effe krabben en de koppen bij elkaar gestoken en doar ging ’t hen! Eerst met het team van 2016. Er was er één die ’t wel goed vond en daarvoor zijn er 2 anderen in de plaats gekomen..

Stichting

Tussendoor nog effe een stichting opgericht (Stichting Evenementen Luttenberg) die na afloop van de Passion ook andere evenementen kan bijstaan. Één van de leden van deze werkgroep is beroepsmatig al dirigente van meerdere orkesten en koren, dat scheelt al een hele grote slok op een borrel. De ander is agrariër en lid van de muziekvereniging De Bergklanken en voorzanger bij het Luttenberg Herenkoor, dus bijzonder muzikaal. Verder een medewerker van de plaatselijke supermarkt, een begeleider in de huishoudzorg, En een marketing- en communicatiespecialist die al de regie voor haar rekening had in 2016 en nu dit weer doet neemt en ook heeft geholpen met het schrijven van het verhaal. En nummer 6 is, ik zeg de gek “Diss’n van Roerink”. Een werkgroep van 6 personen.

Aanpak

Wat als eerste moest komen was een verhaal en een verteller. Na wat omzwervingen kwamen we bij een pastoraal werker uit die hier in de Heilig Kruis parochie (Raalte) werkte en dus ook bekend is met Luttenberg en vooral bekend met het verhaal. Eerst was er niet echt de behoefte om het verhaal te schrijven, maar uiteindelijk kwam hij er zelf op terug en zei “dan zal ik de rol van verteller ook op mij nemen.” Twee vliegen in één klap dus! Gevraagd of hij ook niet wou plaats nemen in de werkgroep en hij zei JA.

Dus nu hebben we een werkgroep van 7 personen.  Er was nog zoiets als draaiboeken van 2013 en 2016.  Een paar hielden zich bezig met het verhaal, anderen met de muziek en werd gekeken hoe we in aanmerking konden komen voor financiële bijdrages. Vooral de muziek was nog wel een dingetje, omdat de meeste nummers uit hedendaagse muziek bestaat die omgezet moeten worden naar muziek voor koor en orkest (fanfare en accordeonmuziek).

Uitwerking

De twee vorige edities waren er twee afzonderlijke orkesten. Nu worden deze samengevoegd tot één orkest onder leiding van Herma Jalink. Ook heeft Herma de leiding over het 50 koppige tellende koor die zich hebben aangemeld via onze mailadres. Na aanvankelijk de Passion in een tent te willen organiseren, werd er toch voor de financieel veiliger optie van de sporthal gekozen. Daarna was er de vergunning, (een brandvertragende) vloer, licht, geluid, een podium, een tribunen enz. enz.

Repeteren

Sinds half januari is er op de dinsdagavond een  zaal in Elckerlyc afgehuurd voor repetities met spelers, koor en orkest. De spelers zijn Luttenbergers die gevraagd zijn  door de leden van Team Passion. Vorige keer waren we de tijd vooruit met vrouwelijke apostelen. Ook dit keer weer maar nu toch met een apostel op klompen.  Er wordt op de dinsdagavond gerepeteerd tot eind maart en in de week voor Pasen word de sporthal omgebouwd, waar het paasverhaal zal plaatsvind en. In de sporthal Luttenberg met de titel : “Kan ik iets voor je doen?

Opbouw

Op 4 februari zijn er al filmopnames gemaakt die ook deel uit maken van het passie verhaal. Zaterdag 1 april beginnen we met het podium op te halen uit Lemelerveld. Maandagmorgen de brandvertragende vloer, waarna we het podium beginnen te bouwen. Op dinsdag komen de mannen van het licht en geluid om alles te monteren. De bedoeling is dat er die dinsdag ook de tribune nog opgezet word. Ook is er die avond de eerste repetitie in de sporthal. Op woensdag de stoelen plaatsen en verdere inrichting van de sporthal. ‘S avonds is er de generale repetitie.

D-Day

Donderdag is het D- Day, over liever P-Day

Om 16.00 uur en 20.00 uur zijn er 2 voorstellingen van de Passion. En vrijdag wordt in de morgen weer begonnen met het demonteren. ‘S avonds om 18.00 uur wordt er weer gesport in de sporthal. Inmiddels al meer als 100 uur per persoon van de werkgroep aan energie ingestopt.

Ondersteuning

De Passion word mede mogelijk gemaakt door:

 • BiotechNEWS + life Sciences
 • Parochie Heilig kruis Raalte
 • Stichting Roelofs-Dijkslag
 • Stichting Marsman-Schrijver
 • DeKracht van Salland
 • Rinus Mol
 • Arie Pekkeriet
 • Tonnie Hoonhorst
 • Coop Afring Luttenberg
 • Gemeente Raalte
 • en vooral natuurlijk de spelers, koorleden en het orkest
 • Sporthal “De Achterberg” Luttenberg
 • Gemeenschapscentrum Elckerlyc Luttenberg
 • Licht en geluid S.P.L (Jan Molema) Brummen
 • Korbeld Verhuur Raalte
 • 123 verhuur Raalte
 • Polyhymnia Lemelerveld
 • Groote Schaarsberg Audio Visueel Raalte
 • Thomas Veldkamp (tribune)
 • Lowie Steenwelle (film)
 • De vele vrijwilligers.

Het Team Passion bestaat uit Harry Bloo, Bernadet Logtenberg, Herma Jalink, Marloes Reimert, Charlot Jalink, Wim Reimert en Diss’n van Roerink.

 

Veel plezier, vuelle schik !!

 

Facebook De Passion

 

 

 

Word supporter van HierinSalland

HierinSalland is voor, maar ook van Salland. Word supporters en ondersteun ons. Door mee te doen of met een kleine bijdrage.

Interessant? Deel het artikel

Blijf op de hoogte

Abonneer je op een of meerdere van onze nieuwsbrieven en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Om de twee weken verloten we onder de abonnees om en om een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch en de biologische Supermarkt in het Bos van Kleinlangevelsloo, beiden in Raalte. Bekijk de spelregels.

Meer over

Blijf op de hoogte

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Iedere maand verloten we onder de abonnees een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch in Raalte. Bekijk de spelregels.

Ook interessant

Sorry, geen nieuws gevonden

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *