Denne ziet af van een adoptie-kleinkind

Sinds de overheid onder aanvoering van hangmat-VVD'ers het adoptiebeleid naar zich toegetrokken heeft, kun je volgens Denne maar het best van adoptie afzien.

Interessant? Deel het artikel

Denne van Knöldert

Ik was gisteren ergens op interview waar ze ook een kleinkind op bezoek hadden. Opa en oma hadden oppasdag. Ik dacht “dat wil ik ook”, een klein kind om af en toe een dag op te passen, dus ben ik de mogelijkheden voor adoptie gaan onderzoeken.

Want op de natuurlijke manier opa worden laat geloof ik nog wel even op zich wachten.

’t Kleine hummeltje wilde met opa in de zandbak trekkertje spelen en oma had steeds op het goede moment weer een lekker hapje. Een appel, viel me op. Ik stel me voor dat ik mijn kleinkind met snoepjes verwen, hem of haar alles aanleer wat de ouders allemaal zo goed mogelijk er in proberen te krijgen (bij de eerste tenminste). Maar toen ik zag dat dat jochie die appels veel lekkerder vond dan zo’n laf suikersnoepje nam ik me voor mijn adoptiekleinkindje te leren dat gezond en lekker bij elkaar horen als ongezond en vies.

Wat dat betreft zouden ze supermarkteigenaren ook opa en oma moeten maken. Dat ze dan een soort van verantwoordelijkheidsgevoel gaan kweken en niet meer van die smerige troep verkopen dat naar overgewicht smaakt. Twee laagjes cake met een honingcrème ertussen als tussendoortje voor nieuwe energie. Flikker toch op. Moordenaars

Mijn vrouw vroeg zich nog af of we wel toe zijn aan ons eerst kleinkind. Maar ik vind dat we er gewoon recht op hebben. Iedereen van onze leeftijd heeft kleinkinderen. En in de huidige maatschappij zijn rechten nu eenmaal veel belangrijker dan plichten. Nu bestond er in het begin van onze carrière nog een wet dat de vrouw de man moest volgen, dus toen we beiden een baan hadden waarvoor we in het werkveld moesten wonen en dat werkveld was niet hetzelfde, mochten we wettelijk voor mijn werkveld kiezen zonder dat mijn vrouw haar baan verloor.

Als je die tijd nog meegemaakt hebt, dan wordt het toch tijd opa te zijn? Die tijdsgeest raak je nooit zo goed meer kwijt dus werd de discussie over een adoptiekleinkind in mijn voordeel beslecht.

Ik op zoek naar (ad)opties.

Bleek dat ze onderzoek gedaan hadden naar misstanden bij adoptie. Dat wisten we wel, maar er was nog geen onderzoek naar gedaan. En nu heeft de overheid de organisatie naar zich toegetrokken… Rutte en co zijn daar wel goed in. Ze hebben ook de Toeslagenaffaire opgelost door er in plaats van een staatsecretaris twee neer te zetten. Ze losten de staatsschuld op door rijke mensen vrij te stellen van belastingen en Groningse huizen niet te renoveren. Ze versterkten de jeugdzorg door het gemeenten in de schoenen te schuiven en daar flink minder geld tegenover te stellen. Ook daarvan wisten we wel dat het fout zou gaan, maar daar was nog geen onderzoek naar gedaan. Ik heb altijd de indruk dat die VVD’ers veel te veel vanuit een hangmat de wereld bezien.

Dus nu de overheid de adoptie regelt, zie ik voorlopig toch maar van een kleinkind af.

Word supporter van HierinSalland

HierinSalland is voor, maar ook van Salland. Word supporters en ondersteun ons. Door mee te doen of met een kleine bijdrage.

Interessant? Deel het artikel

Meer over

Blijf op de hoogte

Abonneer je op een of meerdere van onze nieuwsbrieven en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Om de twee weken verloten we onder de abonnees om en om een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch en de biologische Supermarkt in het Bos van Kleinlangevelsloo, beiden in Raalte. Bekijk de spelregels.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Blijf op de hoogte

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Iedere maand verloten we onder de abonnees een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch in Raalte. Bekijk de spelregels.