Denne vraagt zich af of je mag lachen om iemands uiterlijk

Denne vraagt zich af of je mag lachen om iemands zijn uiterlijk, toen ze dat bij Vandaag Inside deden... en even later bij Arjan Lubach ook.

Interessant? Deel het artikel

Denne van Knöldert

Ik keek van de week naar Vandaag Inside en zag daar beelden van de bestuurlijk partijvoorzitter van het CDA die naast de politiek leider van de partij stond. Gijp kreeg de slappe lach. Derksen vroeg zich af of de partijbaas in het circus werkte.

Wobke Hoekstra, de politiek lijder (ja, dat is bewust) zal wel boven de twee meter zijn.
Hans Huibers is die voorzitter. En hij zal niet veel langer zijn dan 1.50 meter.

Gijp: na het eten zetten ze hem een half uurtje in de box.

Leuk hoor, lachen om iemands uiterlijk, dacht ik. Hoe makkelijk is dat.
Ik was geneigd weg te zappen, maar ik hou me iedere keer voor dat ik kijk, om te weten waar al die andere Nederlanders naar kijken. Ik ben ook benieuwd waarom mensen uit de middenklasse op de VVD stemmen. Die partij maakt precies jou kapot met zijn ‘een uitkering is een hangmat’-gedachtengoed. En ik vraag me ook al jaren af wie er naar ‘Wie is de Mol’ kijkt. Als je daar tijd voor hebt, kun je wel met wat minder uren dan 24 per dag toe, had ik zo gedacht.

Maar stiekem kijk ik naar Vandaag Inside omdat ik wel van de humor in dat programma hou. Fantastisch dat ze een filmpje steeds herhalen van een vrouw die wijdbeens – en zonder ondergoed aan – op een kunsttentoonstelling in haar kut laat kijken.
Dat zal in de kunstgalerie wel een bepaalde kunstzinnige waarde hebben, die compleet uit zijn verband gerukt wordt als je er naar zit te kijken bij SBS. Maar ook dát heeft wat mij betreft dan wel weer een soort van kunstzinnige waarde. De meneren en de mevrouwen die ik bij de Fundatie semi-intellectueel naar schilderwerken zie kijken, pruimen VI vermoedelijk niet. Kunst moet ook schuren.

Maar mag je lachen om iemands uiterlijk? Ik doe dat wel. En van de week op tv lachte ik lekker mee. Kan ook, want dat uurtje tv kijk ik altijd in een andere kamer en in mijn eentje. Om echtelijke ruzies te voorkomen.
Ik kijk altijd tot aan de reclame. Dan kruip ik weer bij vrouw Knöldert op de bank, om samen naar de Avondshow van Arjan Lubach te kijken. En wat dacht je wat: die had een grap over Huibers en Hoekstra, over wat en half wat.

Toen vroeg ik me af: als Lubach zo’n grap maakt, lachen we. Als Gijp zo’n grap maakt vragen we ons af of dat wel kan. Hoe kan dat?

Dat kan omdat sommige mensen andere mensen de maat willen nemen. Intellectuelen die het heerlijk vinden anderen te minachten. Docenten die het heerlijk vinden in de docentenkamer over de dommigheid van leerlingen te raaskallen. BBB’ers die laatdunkend doen over de natuur. Bij de BBB denken ze trouwens dat ze het hebben uitgevonden. Die zijn wel erg in zichzelf gaan geloven. Daar denken ze nu dat ze de baas van Nederland zijn. Maar pas op: twee van de drie Nederlanders stemde er níet op. En onder die 1 op de 3 zit veel FvD en PVV. Daar ben je lekker mee! Want als straks de klimaatvluchtelingen deze kant op komen, heb je dat slag volk nodig om de grenzen te bewaken.

Caroline van der Plas, ik moet altijd hard lachen om haar, om de inhoud én om het uiterlijk.
Maar ik doe dat toch maar niet. Ik durf het niet.

Word supporter van HierinSalland

HierinSalland is voor, maar ook van Salland. Word supporters en ondersteun ons. Door mee te doen of met een kleine bijdrage.

Interessant? Deel het artikel

Blijf op de hoogte

Abonneer je op een of meerdere van onze nieuwsbrieven en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Om de twee weken verloten we onder de abonnees om en om een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch en de biologische Supermarkt in het Bos van Kleinlangevelsloo, beiden in Raalte. Bekijk de spelregels.

Meer over

Blijf op de hoogte

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Iedere maand verloten we onder de abonnees een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch in Raalte. Bekijk de spelregels.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *