Denne kwam dronken in de sloot een fee tegen

Denne schrijft de hele maand al over dry januari. Vandaag herinnert hij zich de verschijning van een fee.

Interessant? Deel het artikel

pxhere 230119 fee denne

In Engeland gaan stemmen op taart te verbieden op het werk. Het is een soort van meeroken, vindt een actiegroep daar. Meeroken, in de zin van zien roken doet roken. Met taart is dat ook zo: taart zien eten, doet mee-eten. Al was het alleen maar om van dat gezeur af te zijn. “Toe, neem jij er ook eentje, jij kunt het nog wel hebben.”

Natuurlijk hadden alle talkshows het er gisteren over. ‘Wat een bemoeiallen, je mag ook helemaal niks meer’ waren de commentaren. Ik vind dat ook: laat iedereen zich gans klem vreten. Als ze in het ziekenhuis maar niet mijn verzekeringspremie erbij nodig hebben.

Zelf kwam ik ook een keer in het ziekenhuis terecht. Te veel gezopen. De ambulance had me onder uit de sloot gehaald. Ik had een passant een wazig verhaal verteld, waarop hij de politie en die weer de ambulance belde.

Na controle mocht ik ook wel weer snel naar huis. Ik had niks. Alleen een dikke kegel.
Ben ik toch eerst even langs die passant gegaan om te horen welk verhaal ik hem verteld had.

Dat ik niet durfde vliegen, waardoor ik niet naar mijn familie in Australië kan.
Tot zover klopte het.

Hij zei ook dat ik het ook over een fee had, en dat ik een wens mocht doen.
Toen had ik dus om een brug naar Australië gevraagd.
Maar dat vond die fee te ingewikkeld.

Ik heb toen als vervangende wens blijkbaar gevraagd of die fee kon regelen dat mijn vrouw eens zou stoppen met haar gezeur.
Had die fee gezegd dat ze dan toch maar een die brug begon.

Kijk, dat maak je allemaal niet mee als je brood nuchter bent.

Word supporter van HierinSalland

HierinSalland is voor, maar ook van Salland. Word supporters en ondersteun ons. Door mee te doen of met een kleine bijdrage.

Interessant? Deel het artikel

Blijf op de hoogte

Abonneer je op een of meerdere van onze nieuwsbrieven en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Om de twee weken verloten we onder de abonnees om en om een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch en de biologische Supermarkt in het Bos van Kleinlangevelsloo, beiden in Raalte. Bekijk de spelregels.

Meer over

Blijf op de hoogte

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Iedere maand verloten we onder de abonnees een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch in Raalte. Bekijk de spelregels.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *