Boek van Hasan Kaddour: Het verhaal van mijn twee dorpen, van Saraqib naar Olst

Olstenaar Hasan Kaddour met Syrische wortels is journalist, schrijver en dichter. Met name via 'Hier in Salland' hebben al veel mensen kennis gemaakt met zijn werk. Nu heeft hij een boek geschreven, dat op 20 november officieel gepresenteerd zal worden.

Interessant? Deel het artikel

Hasan boek 221019 01

Hasan vestigde zich in 2016 in Olst, gevlucht voor het wrede regime in Syrië. Als  journalist kwam hij in contact met Hier in Salland, waarbinnen hij een belangrijke rol ging spelen en waarvoor hij de HierInSalland subtitel Damast (een fijn geweven en kostbare textielstof) ontwikkelde. Gericht op het optimaliseren van de sociale samenhang tussen de diverse bevolkingsgroepen en organisaties binnen onze Sallandse samenleving. Hij wist zich snel een mooie plek in de regionale samenleving te verwerven. Recent organiseerde hij een succesvolle schrijfactie van afscheidsbrieven voor ontslagnemend burgemeester Ton Strien van Olst- Wijhe. Klik hier voor artikelen die hij schreef.

Korte levensloop

(tekst loopt door onder afbeelding)

 

Totstandkoming boek

Samen met een aantal vrienden die thuis zijn in de wereld van journalistiek, pers en cultuur en met steun van de gemeente Olst- Wijhe deed hij er een jaar over om dit boek te schrijven. Hij (en ook wij van Hier in Salland) is erg trots dat het boek nu gedrukt en uitgegeven is. Hasan bedankt alle betrokkenen van harte.

Lancering

Het verhaal van mijn twee dorpen, van Saraqib naar Olst zal officieel gepresenteerd worden op 20 oktober 2022 tijdens de uitreiking van de Cultuurprijs van de gemeente Olst- Wijhe, waarvoor Hasan trouwens ook genomineerd is.

Waar en wanneer

Zondag 20 november 2022 om 15.00.
Holstohus
Jan Schamhartstraat 5
8121 CM Olst

Bereik

Verschillende scholen hebben al interesse getoond het boek in hun bibliotheek op te nemen

Opdracht

Hasan draagt zijn boek op aan zijn vrouw en kinderen.

(tekst loopt door onder afbeelding)

Een geschenk voor mijn dorp waar ik geboren ben, Saraqib

En voor mijn dorp waar ik herboren ben, Olst

Auteur Hasan Kaddour

Word supporter van HierinSalland

HierinSalland is voor, maar ook van Salland. Word supporters en ondersteun ons. Door mee te doen of met een kleine bijdrage.

Interessant? Deel het artikel

Blijf op de hoogte

Abonneer je op een of meerdere van onze nieuwsbrieven en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Om de twee weken verloten we onder de abonnees om en om een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch en de biologische Supermarkt in het Bos van Kleinlangevelsloo, beiden in Raalte. Bekijk de spelregels.

Meer over

Ook interessant

3 gedachten over “Boek van Hasan Kaddour: Het verhaal van mijn twee dorpen, van Saraqib naar Olst”

  1. Pingback: Hasan Kaddour: Welkom in Salland aflevering 2 - Hier in Salland

  2. Pingback: Ton Strien schreef voorwoord voor boek Hasan Kaddour - Hier in Salland

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *