Bertolf was zondag het pareltje on Delta Stage

Het zou gaan stortregenen met hagelstenen, donderen met bliksem erbij. Maar dat was allemaal ergens anders. Op Delta Stage speelde Bertolf zijn vingers blauw

Interessant? Deel het artikel

bertolf
Bertolf

We pikken er één pareltje uit

Bertolf speelde veel van zijn laatste album Bluefinger. Bluefinger, omdat de mengeling van country en folk die Bertolf maakt bluegrass genoemd wordt, omdat je blauwe vingers krijgt van het vele oefenen om dat virtuoos akoestisch gitaarwerk van bluegrass onder de knie te krijgen, en omdat Bertolf een Zwollenaar is, een blauwvinger dus.

Als je met de ogen dicht luisterde waande je je zo maar aan een kampvuur in de prairie waar cowboys onder het genot van een pilsje en een geroosterd stuk vlees samen muziek maken. Allemaal een zelf gemaakt snaarinstrument bij zich en dan lekker pielen tot je een gezamenlijk deuntje te pakken hebt.

Bertolf trok het Deltaterrein bomvol, terwijl Barrelhouse op dat moment op Main stage stond en ook een volle bak had. En als je dan van het ene naar het andere podium wil moet je langs de biertappen en de ribs-bbq’s waar het ook al knetterdruk was Waarmee maar gezegd is dat Ribs en Blues na een uitverkochte zaterdag ook een uitermate succesvolle zondag draaide.

Morgen het sluitstuk, met 10CC tot slot.

En dan volgend jaar weer natuurlijk, vast met dezelfde mensen die voor de line up zorgen, maar met een ander bestuur voor de organisatie. Onder andere mede-oprichter Ton Groot Beumer stopte er mee en werd, samen met de ook opstappende Dick Exel, Frans Rouwenhoff en Laurens Veltmaat, op het podium in het zonnetje gezet. Ton werd minutenlang toegesproken, maar in zijn dankwoord zei hij alleen maar “ik hoop dat jullie, ons publiek, een mooi muziekweekend hebben!” En gelijk dat ie heeft. Want zonder publiek geen Ribs en Blues.

afscheid bestuursleden ribs en blues

 

Word supporter van HierinSalland

HierinSalland is voor, maar ook van Salland. Word supporters en ondersteun ons. Door mee te doen of met een kleine bijdrage.

Interessant? Deel het artikel

Meer over

Blijf op de hoogte

Abonneer je op een of meerdere van onze nieuwsbrieven en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Om de twee weken verloten we onder de abonnees om en om een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch en de biologische Supermarkt in het Bos van Kleinlangevelsloo, beiden in Raalte. Bekijk de spelregels.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Blijf op de hoogte

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Iedere maand verloten we onder de abonnees een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch in Raalte. Bekijk de spelregels.