Voor de tiende keer
Omdat het de tiende Appelpersdag is, is er ook een bijzondere wedstrijd uitgeschreven. Deze keer worden de deelnemers gevraagd een gerecht te maken wat typisch is voor Herxen. Het mag van alles zijn zowel hartig als zoet. De winnaar valt de grote eer te beurt dat zijn of haar gerecht een heel jaar op de kaart van het dorpshuis de Herxermarke komt te staan. De winnaar wordt om 17 uur bekendgemaakt.
De hele dag worden er appels en peren geperst. Deelnemers leveren eigen appels of peren in en nemen de sap zelf af. Er wordt geperst van 8 uur tot 18 uur.
Vanaf 14.30 uur bent u welkom op de streekmarkt met lokale en thuisgemaakte producten, foodtrucks en livemuziek. De Appelpersdag is een oogstfeest in brede zin, zowel oogst van het land en de boom. Maar ook oogst, door het laten zien van talent op allerlei gebied.
Kortom een mooie gelegenheid om de werkweek af te sluiten en het weekend te beginnen.