Vlinderfotograaf geeft eerste excursie in vlindertuin aan toeristen uit Rotterdam

De Sallandse Vlinderfotograaf krijgt zelfs mensen uit Rotterdam op excursie in zijn vlindertuin. De Rotterdammers hadden zich ter voorbereiding op hun verblijf in Salland kennelijk voorbereid door HierinSalland te lezen en kwamen zo op Ramelo.

Interessant? Deel het artikel

Schermafbeelding 2022-10-10 om 17.02.26

Midden in de afgelopen zomer ontving ik een e-mail van Kees Huls, eindredacteur bij HierinSalland, met de vraag of ik kon reageren op een binnengekomen bericht. Het betrof een specifieke vraag van een lezer, afkomstig uit Rotterdam. Hij zou met zijn vriendin en kinderen een weekje op vakantie gaan in Luttenberg en wilde graag weten of de vlindertuin open was.

De Sallandse Vlinderfotograaf maakt deze rubriek voor Stichting Salland Zoemt

Een week later al ontving ik Mario en Angelique, beiden natuurfotograaf, in Vlindertuin Ramelo. Tijdens de rondleiding liet een prachtige Atalanta zich gewillig door hen fotograferen. Ook een grote bonte specht die door Angelique was gespot, werd vereeuwigd. Tijdens het afscheid tipte ik het stel ook eens een kijkje te nemen op het Boetelerveld en bij het waterretentiegebied Aver Heino.

Afgelopen week werd er een pakketje bezorgd op het postadres van Salland Zoemt, ter attentie van Vlindertuin Ramelo. Het was een doos vol met zakjes zaden, samengesteld en zorgvuldig verpakt door Angelique, als donatie voor de vlindertuin. Wat een fantastisch geschenk!

Vol enthousiasme begaf ik mij de dag erop naar het buurschap Ramele en ging druk aan de slag in de vlindertuin. Ik maakte een aantal plekken vrij van gras, waardoor er voldoende ruimte ontstond om de zaden uit te strooien. Terwijl ik zo bezig was en genoot van de rust en stilte, bekroop mij plotseling het gevoel dat ik in de gaten werd gehouden. Ik keek vluchtig om me heen, maar er was niemand te bekennen. Omdat ik er toch niet helemaal gerust op was, besloot ik de omgeving wat rustiger in me op te nemen. Na een paar seconden viel mijn oog op een Klein Geaderd Witje, die zich op slechts enkele tientallen centimeters van mij bevond en mijn tuinwerk schijnbaar nauwlettend in de gaten hield. Toen ik klaar was met het inzaaien en het tuingereedschap verzamelde om op te bergen, ontdekte ik ook nog een Kleine Vuurvlinder, die mij van de andere kant observeerde. Kortom, mijn werkzaamheden zijn volledig geïnspecteerd en mij rest niets anders dan geduldig af te wachten tot de zaden volgend voorjaar ontkiemen.

Mario en Angelique, mede namens Salland Zoemt en de vlinders van Ramelo, wil ik jullie hartelijk bedanken voor de gulle donatie!

Word supporter van HierinSalland

HierinSalland is voor, maar ook van Salland. Word supporters en ondersteun ons. Door mee te doen of met een kleine bijdrage.

Interessant? Deel het artikel

Blijf op de hoogte

Abonneer je op een of meerdere van onze nieuwsbrieven en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Om de twee weken verloten we onder de abonnees om en om een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch en de biologische Supermarkt in het Bos van Kleinlangevelsloo, beiden in Raalte. Bekijk de spelregels.

Meer over

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *