Zoom-bijeenkomst: ‘Wat kunnen we doen tegen het overwaaien van bestrijdingsmiddelen?’

Interessant? Deel het artikel

Rode rozen

Vrijdag 21 mei van 15:00 tot 16:30 uur wordt er een Zoom-bijeenkomst georganiseerd door PAN Nederland met als titel: ‘Wat kunnen we doen tegen het overwaaien van bestrijdingsmiddelen’. “Willen we de overlast van bestrijdingsmiddelen verminderen die vele omwonenden en natuur ervaren, dan is op den duur o.a. een betere wetgeving noodzakelijk”, aldus Margriet Mantingh van PAN Nederland.

Biologische landbouw het beste alternatief

Ondanks dat telers zich houden aan de opgestelde regels en wetgeving, is niet te voorkomen dat bestrijdingsmiddelen alsnog bij omwonenden en natuurgebieden terechtkomen. PAN Nederland wil daarom de deelnemers van de Zoom-meeting informeren over de mogelijkheden.

PAN Nederland is wel van mening dat biologische landbouw het beste alternatief is, Margriet zegt hierover: “Als beste alternatief zien we de biologische landbouw, waarvan al honderdduizenden boeren hebben bewezen dat het kan. Wat Nederland betreft, moeten de boeren die de overstap willen maken, zowel door de overheid, de retailers als de consumenten beter ondersteund worden. Zelfs het principe van IPM (Integrated Pest management), wat sinds 2014 in de EU is vereist, wordt in Nederland niet of nauwelijks toegepast.”

Programma

Datum: 21 mei 2021
Tijdstip: 15:00 uur – 16:30 uur
Locatie: digitaal via Zoom

15:00 Wat is PAN Nederland
15:05 Wat is gedaan tot nu toe
15:10 Toelichting over de middag

Sprekers

15:15 Margriet Mantingh – voorzitter PAN Nederland: Overwaaien en transport van bestrijdingsmiddelen

15:30 Henk Baptist – omgevingsadviseur: Juridische mogelijkheden om natuurgebieden te beschermen

15:55 Bondine Kloostra – advocaat milieu- en natuurbeschermingsrecht: Juridische mogelijkheden om bewoners te beschermen

16:20 Vragen en suggesties

16:30 Sluiting

Deelnemen aan deze bijeenkomst? Aanmelden kan via:

pan.netherlands@gmail.com

Word supporter van HierinSalland

HierinSalland is voor, maar ook van Salland. Word supporters en ondersteun ons. Door mee te doen of met een kleine bijdrage.

Interessant? Deel het artikel

Meer over

Blijf op de hoogte

Abonneer je op een of meerdere van onze nieuwsbrieven en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Om de twee weken verloten we onder de abonnees om en om een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch en de biologische Supermarkt in het Bos van Kleinlangevelsloo, beiden in Raalte. Bekijk de spelregels.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Blijf op de hoogte

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Iedere maand verloten we onder de abonnees een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch in Raalte. Bekijk de spelregels.

Ook interessant

Sorry, geen nieuws gevonden