Yes we can: vanaf 1 juli statiegeld op plastic flesjes, later ook op blikjes

Interessant? Deel het artikel

'@statiegeldalliantie blik statiegeld yes we can plastic
'@statiegeldalliantie

De Statiegeldalliantie vroeg om statiegeld op plastic flesjes. Met succes! Vanaf 1 juli zit er statiegeld op plastic flesjes. Blikjes volgen vanaf volgend jaar.

Het was in buitenlanden al wel bewezen dat statiegeld tot enorm veel minder plastic in de natuur leidt. Dat gaan we nu in Nederland ook meemaken. De industrie kreeg eerst nog een paar jaar de kans zelf het probleem op te lossen, maar dat bleek niet meer dan een vertragingstactiek te zijn. Nu je statiegeld betaalt op plastic, is het alsof je dubbeltjes weggooit als je een leeg flesje achteloos weggooit. Je krijgt dat statiegeld terug via de statiegeldmachine.

Wil jij je ook aansluiten bij de Statiegeldalliantie? Kijk dan op deze website.

Word supporter van HierinSalland

HierinSalland is voor, maar ook van Salland. Word supporters en ondersteun ons. Door mee te doen of met een kleine bijdrage.

Interessant? Deel het artikel

Meer over

Blijf op de hoogte

Abonneer je op een of meerdere van onze nieuwsbrieven en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Om de twee weken verloten we onder de abonnees om en om een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch en de biologische Supermarkt in het Bos van Kleinlangevelsloo, beiden in Raalte. Bekijk de spelregels.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Blijf op de hoogte

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Iedere maand verloten we onder de abonnees een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch in Raalte. Bekijk de spelregels.