‘Waarom Truus’ bij Podium Heino ter herdenking aan WO2

Op zondag 14 april a.s. om 15.00 uur neemt Margje Wittermans het publiek mee naar de Tweede Wereldoorlog met ‘Waarom Truus’ bij THEATER Podium Heino. Zij brengt een eerbetoon aan de onvermoeibare heldin Geertruida Wijsmuller-Meijer, beter bekend als Truus Wijsmuller. Het stuk draagt bij aan de herdenking van de Tweede Wereldoorlog en haar vergeten rol in de redding van duizenden Joodse kind vluchtelingen.

Interessant? Deel het artikel

podium margje wittermans
Margje Wittermans Fotograaf: Johan Horst.

Op 11 april 1945 werden 66 Heinoërs door de Duitse bezetters in gijzeling genomen en afgevoerd naar Zwolle, slechts één dag voor de bevrijding. Gelukkig keerden zij allen veilig terug op 14 april. Deze helden werden destijds toegesproken door de loco burgemeester van Heino op het 14-april plein, een monument dat hun moed en overlevingskracht blijvend herdenkt. THEATER Podium Heino ligt aan fit 14-april plein.

De fascinatie van Margje Wittermans voor deze ‘reddende engel’ vormt de basis van deze indrukwekkende muziektheaterproductie. ‘Waarom Truus’ laat het publiek kennismaken met de onbaatzuchtigheid, het doorzettingsvermogen en de slagkracht van deze vergeten heldin, wiens heldhaftige verzet lange tijd onderbelicht is gebleven. ‘Waarom Truus’ biedt een actueel antwoord op de essentiële vraag: ‘En wat zou jij doen?’

Margje Wittermans is actrice, theatermaakster, zangeres en docent. Studeerde in 2001 af aan de Arnhemse Toneelschool.

Tickets à 16 euro zijn online verkrijgbaar www.theaterpodiumheino.nl

 

Word supporter van HierinSalland

HierinSalland is voor, maar ook van Salland. Word supporters en ondersteun ons. Door mee te doen of met een kleine bijdrage.

Interessant? Deel het artikel

Meer over

Blijf op de hoogte

Abonneer je op een of meerdere van onze nieuwsbrieven en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Om de twee weken verloten we onder de abonnees om en om een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch en de biologische Supermarkt in het Bos van Kleinlangevelsloo, beiden in Raalte. Bekijk de spelregels.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Blijf op de hoogte

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Iedere maand verloten we onder de abonnees een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch in Raalte. Bekijk de spelregels.