Vegetarisch kerstdiner: Makkie

Interessant? Deel het artikel

Kerstdiner

Het wordt kouder buiten. De eerste autoruiten zijn alweer gekrabd en pakjesavond is inmiddels achter de rug. De kerst komt eraan. Wandelingen in de sneeuw, samen koken, lekker eten, ’s avonds borrelen of een kerstfilm kijken. Gezelligheid.

Kerstdiner voor de flexitariër

Door Job, van Makkievega

Voor de flexitariër* kan het kerstdiner aanleiding zijn voor een gewetenskwestie. Traditioneel is kerst een tijd van lekker eten en luxe overdaad. Hoewel het dit jaar geen groot kerstdiner zal worden, schuiven er vast en zeker wat gasten aan. En die wil je natuurlijk niet teleurstellen. Wat doe je dan als flexitariër? De veilige weg van het bekende? Of kan het kerstdiner óók vegetarisch?

Het afgelopen jaar ben ik het flexitariën zelf wat serieuzer gaan nemen. De “aardappel, vleesvervanger, groente” gerechten kwamen behoorlijk mijn neus uit en ik had het idee dat er betere opties moeten zijn. Dus ben ik een zoektocht gestart naar lekkere én makkelijke vegetarische recepten. Wie zoekt zal vinden heb ik ontdekt.

Een vegetarisch kerstdiner hoeft dan ook niet ingewikkeld te zijn. Op makkievega.nl hebben we wat kerstideeën op een rij gezet. Wat dacht je van een kleine kaasfondue vooraf? Succes en gezelligheid gegarandeerd. Volg dit op met diverse hartige taartjes of een rijk gevulde kerstpasta. Lekker wijntje erbij voor de liefhebbers. Genieten maar. Na al dat lekkers sluiten we af met gepocheerde peren met chocoladesaus. En een kopje koffie, heerlijk.

Fijne kerstdagen!

Over Makkievega.nl

Makkievega.nl is er voor de beginnende flexitariër die wat hulp kan gebruiken met lekker vegetarisch koken. Heb je zelf een favoriet vegetarisch gerecht of een goed idee voor het kerstdiner? Laat voor een reactie achter.

Definitie Flexitariër

*Volgens de definitie is een flexitariër die minstens één dag in de week geen vlees eet, ik denk dat iedereen die er bewust voor kiest zo nu en dan vegetarisch te koken flexitariër mag heten.

Word supporter van HierinSalland

HierinSalland is voor, maar ook van Salland. Word supporters en ondersteun ons. Door mee te doen of met een kleine bijdrage.

Interessant? Deel het artikel

Meer over

Blijf op de hoogte

Abonneer je op een of meerdere van onze nieuwsbrieven en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Om de twee weken verloten we onder de abonnees om en om een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch en de biologische Supermarkt in het Bos van Kleinlangevelsloo, beiden in Raalte. Bekijk de spelregels.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Blijf op de hoogte

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Iedere maand verloten we onder de abonnees een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch in Raalte. Bekijk de spelregels.

Ook interessant

Sorry, geen nieuws gevonden