Succesvolle 3e editie van Rode Kruis Rijtour IJsselland

De succesvolle 3e editie van Rode Kruis Rijtour IJsselland was weer een dag vol passie, plezier en veel steun aan het Rode Kruis.

Interessant? Deel het artikel

Rode Kruis 230619 rally Bentley Den Alerdinck

Onlangs vond de spectaculaire Rode Kruis Rijtour IJsselland plaats, een adembenemende tour die de prachtige landschappen van de Veluwe en IJsselland doorkruiste. Met 60 enthousiaste equipes verdeeld over drie klassen – leisure-, tour- en sportklasse – was dit een onvergetelijke dag vol fun, avontuur en steun aan het Rode Kruis IJsselland. De opbrengst van ruim 25.000 wordt besteed aan verschillende belangrijke projecten.

Showcase

De Rode Kruis Rijtour IJsselland, waar Rally’s Bcause de routes en hun expertise van de rekenkamer voor rekening nam, bracht autoliefhebbers samen voor een dag vol plezier en het steunen van een goed doel. Het was niet alleen een gelegenheid om het Rode Kruis IJsselland te ondersteunen, maar ook een showcase van blinkende, oude en bijzondere auto’s. Van Morgans tot Bentleys en van Porsches tot een Mercedes uit 1937, de ene na de andere auto arriveerde met ronkende motoren op Landgoed Den Alerdinck. Al met al een visueel spektakel dat bewondering oogstte en waar volop van werd genoten. De liefde voor (oude) auto’s straalt van de gezichten van de deelnemers af. “Dit is een waar festijn voor ons als autoliefhebbers”.

Rode Kruis grondbeginsel: neutraliteit

Bestuurslid en organisator Jan Spil opende de dag door iedereen van harte welkom te heten op deze zonnige dag. Hij wees ook nog extra op het belang van het werk van het Rode Kruis: “Vanuit het grondbeginsel van neutraliteit bieden we humanitaire noodhulp in getroffen gebieden. Het Rode Kruis staat paraat in tijden van gewapende conflicten, natuurrampen en noodsituaties, en biedt essentiële medische zorg, voedsel, onderdak en psychosociale ondersteuning. Onze inzet is van onschatbare waarde om de humanitaire behoeften te vervullen en hoop te brengen aan degenen die het meest getroffen zijn. Geweldig dat jullie hieraan willen bijdragen!”.

Behendigheid, plezier en netwerken

“Het gaat vandaag niet om snelheid, maar om behendigheid, plezier, gezelligheid en natuurlijk om netwerken,” Bij de start van de rally werden de equipes met een ouderwetse toeter en vrolijke muziek een voor een uitgezwaaid, terwijl de motoren ronkten en de opwinding voelbaar was. Tijdens de ochtendstop werd er halt gehouden op het prachtige landgoed Matanze, waar de deelnemers de gelegenheid hadden om te ontspannen, elkaars verhalen te delen en te genieten van een heerlijke versnapering. Het landgoed bood een idyllische omgeving voor de equipes om even op adem te komen voordat ze hun weg vervolgden. Op een aantal punten op de route tijdens de rijtour werden deelnemers uitgedaagd een aantal uitdagende parcours met pilonnen te rijden. De equipes toonden hun rijkunsten en precisie terwijl ze om de obstakels manoeuvreerden. Na een opwindende ochtend kwamen de equipes aan op het historische landgoed Het Roode Koper voor een welverdiende lunch. Hier konden de deelnemers genieten van een gastronomisch festijn, omringd door de prachtige natuur en de warme gastvrijheid van het landgoed. De middagstop vond plaats bij Beachclub Nu, waar de equipes de kans kregen om even bij te komen, de ervaringen van de dag te delen en te genieten van een ontspannen sfeer aan het water.

Diner & veiling

Rond 16 uur kwamen de eerste deelnemers over de finish waarna ze neerstreken op het buitenterras voor een ontspannen afterparty. Tijdens het aansluitende diner, perfect verzorgd door Brood met Spelen, was er onder de energieke leiding van Jos Bloemendaal een veiling. Met een vleugje humor en gevoel voor timing wist hij de aanwezigen te verleiden tot mooie biedingen op de items. Het uiteindelijke resultaat van de Rode Kruis Rijtour IJsselland is een opbrengst van ruim 25.000 euro. ‘We zijn hier diep van onder de indruk en heel erg dankbaar.”

 

Kijk hier de video

Word supporter van HierinSalland

HierinSalland is voor, maar ook van Salland. Word supporters en ondersteun ons. Door mee te doen of met een kleine bijdrage.

Interessant? Deel het artikel

Meer over

Blijf op de hoogte

Abonneer je op een of meerdere van onze nieuwsbrieven en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Om de twee weken verloten we onder de abonnees om en om een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch en de biologische Supermarkt in het Bos van Kleinlangevelsloo, beiden in Raalte. Bekijk de spelregels.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Blijf op de hoogte

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Iedere maand verloten we onder de abonnees een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch in Raalte. Bekijk de spelregels.