Straatpraat: EU verkiezingen

TheeTante, Buuv, Buurman en NarrigeNeef blokkeren regelmatig trottoirs en gangpaden, wanneer zij wereldgebeurtenissen onder de loep nemen. In deze regelmatig verschijnende Straatpraat geeft TheeTante een advies over de verkiezingen voor het Europees Parlement.

Interessant? Deel het artikel

biojournaal

Beste Narrige Neef,

En? Hoe vordert je Russische les? Een paar woorden kende je al: pravda, njet, astronaut… Het Russische taalgebied heeft een paar grote schrijvers voortgebracht. Dostojevski was zeker niet de minste. Een van zijn boeken is ‘Misdaad en straf’’. Maar jij bent nu bezig met Russische grammatica om  ‘Oorlog en vrede’, van Tolstoj in “die Originalsprache” te kunnen lezen, toch?

Je vreest dat een algehele ruk naar rechts (in heel Europa) misschien wel eens heel makkelijk zou kunnen leiden naar wapengekletter nog dichter bij huis dan dat het nu al is. Een terechte vrees, ben ik (ook) bang. Hoe kan het, dat de mensheid geen ene sikkepit leert van het verleden?

En bovendien hebben we op dit moment alle tijd, geld, vernuft, energie en inzet nodig om het hoofd te bieden aan de rekening van schaamteloos consumeren, vervuilen, vernietigen en roofbouw plegen op Moeder Aarde, die ons in steeds grotere mate wordt gepresenteerd.

Steen en been klagen over de natste mei aller tijden, is dat echt een verrassing? Dat betekent voor ons eigenlijk alleen nog maar duurdere aardappelen (dus prijzige patat) in het najaar. Maar wereldwijd stijgt de zeespiegel, sterven planten, dieren, insecten met een sneltreinvaart uit en zijn misoogsten geen zeldzaamheid.

Maar wat doen we? Lekker vliegen naar de zon, (hebben we wel verdiend, toch?) zwembadjes laten vollopen in de tuin, (tekort aan schoon drinkwater dreigt ook in Nederland) kijken naar debiele programma’s over Peter Gillis, (want die nare beelden uit de Oekraïne kun je ook niet meer aanzien).

Heeft Theetante nog wijze raad? Kan ze nog een beetje tegengas geven?

  • Tip 1: Ga in elk geval je stem uitbrengen voor de Europese verkiezingen, alles is goed, als het maar NIET RECHTS is.
  • Tip 2: Leer liever Chinees dan Russisch. De Chinezen veroveren de wereld geruisloos, zonder een schot te lossen, maar door te investeren in arme landen met grondstoffen, de hele (domme) westerse wereld te laten Tiktokken en  bedrijven over te nemen.
  • Tip 3: Nooit de moed opgeven, blijf die roepende in de woestijn!

„Alles wat nodig is voor de overwinning van het kwaad is dat goede mensen niets doen.” (Edwin Burke)

En ik schaar jullie, beste Neef, Buuv en Buurman, onder de goede mensen.

Hartelijke groet van je oude TheeTante.

 

jenneke van doesburg stemadvies EU

 

Word supporter van HierinSalland

HierinSalland is voor, maar ook van Salland. Word supporters en ondersteun ons. Door mee te doen of met een kleine bijdrage.

Interessant? Deel het artikel

Meer over

Blijf op de hoogte

Abonneer je op een of meerdere van onze nieuwsbrieven en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Om de twee weken verloten we onder de abonnees om en om een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch en de biologische Supermarkt in het Bos van Kleinlangevelsloo, beiden in Raalte. Bekijk de spelregels.

1 gedachte over “Straatpraat: EU verkiezingen”

  1. Avatar

    Een stemadvies tegen rechts stemmen in hoofdletters uitgedrukt, heeft op mij ( en waarschijnlijk op velen ) een aveRECHTS effect! Ik roep niemand op om links of rechts te stemmen. Ik ga in ieder geval rechts stemmen. ( dat was ik toch al van plan) It’s a free country.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Blijf op de hoogte

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Iedere maand verloten we onder de abonnees een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch in Raalte. Bekijk de spelregels.

Ook interessant

Sorry, geen nieuws gevonden