Stof spoelt met regen wel van je zonnepaneel, maar vogelpoep niet

Interessant? Deel het artikel

zonnepanelen schoonmaken

Tegenover ieder advies jouw zonnepanelen geregeld schoon te maken staat een advies dat dat allemaal niet zo veel uitmaakt. Aan het eind van een advies weet je het meestal nog niet.

Daarom is het best logisch dat de helft van Nederland zijn panelen laat schoon maken en de andere helft niet (41-59 is de verhouding). Dat zijn cijfers van Pricewise.

Volgens deze prijsvergelijker regent stof ook wel weer van de panelen af. Maar vogelpoep doet dat niet. En die poep kan best een ietwat agressieve chemische reactie veroorzaken waar het paneel niet blij van wordt. Als het goed is, zijn jouw panelen wel verzekerd tegen weersomstandigheden, maar niet tegen nalatig gedrag. Niet schoonmaken valt daar onder, zegt Pricewise.

Daarmee wordt nog steeds niks over de opbrengst van panelen gezegd overigens, maar wel dat de verzekering betaalt tegen schade als je geregeld schoonmaakt.

Word supporter van HierinSalland

HierinSalland is voor, maar ook van Salland. Word supporters en ondersteun ons. Door mee te doen of met een kleine bijdrage.

Interessant? Deel het artikel

Meer over

Blijf op de hoogte

Abonneer je op een of meerdere van onze nieuwsbrieven en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Om de twee weken verloten we onder de abonnees om en om een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch en de biologische Supermarkt in het Bos van Kleinlangevelsloo, beiden in Raalte. Bekijk de spelregels.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Blijf op de hoogte

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Iedere maand verloten we onder de abonnees een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch in Raalte. Bekijk de spelregels.