Southern musical ‘Old man on the frontporch’ op Juke Joint Stage van Ribs & Blues

In de Juke Joint area op Ribs & Blues in Raalte is weer van alles te doen voor de puristen die houden van kleinschalige gezelligheid, actief deelnemen of gewoon relaxed toekijken en genieten. Wegens succes geprolongeerd: 'Old man on the frontporch’!

Interessant? Deel het artikel

Ribs & Blues Old Man

In de Juke Joint area op Ribs & Blues is weer van alles te doen voor de puristen die houden van kleinschalige gezelligheid, actief deelnemen of gewoon relaxed toekijken en genieten…….

Op zaterdagavond wordt op verzoek voor de 2e keer de musical ‘Old man on the front porch’ – over het ontstaan van de cigar box gitaar en the blues- tweemaal in verkorte versies van ca 40 minuten uitgevoerd.

Het publiek volgt dan in 2 bedrijven weer de eenvoudige katoen ‘sharecropper’ Josh, vanaf 1936 op een plantage in de Mississippi Delta. Josh maakt van een lege sigarendoos en een bezemsteel een cigar box gitaar en speelt zijn eerste bluesnoten waarop een ‘rollercoaster’ volgt.

(Lees verder onder afbeelding)

Ribs & Blues Old Man

 

Als Josh op zijn 75e uiteindelijk met pensioen gaat, is hij een old man die op zijn frontporch, geniet van zijn oude dag.

Het verhaal voor deze mini musical is geschreven door Cigarbox Henri en Maaike Kappert.

Een tijdreis langs de geschiedenis van de cigar box gitaar en the Blues! Met muziek, dans, decor en de ‘geur’ van vers gestookte “Moonshine”.

De eerste keer wordt Old man on the frontporch om 19:00 uur opgevoerd en de tweede keer om 21:15 uur. Tussendoor is er een liveoptreden van de 4-koppige band The Newks,

 

En op de beide Pinksterdagen kan het publiek ook zelf eens in de Juke Joint een gitaar of ander instrument pakken om naar hartelust mee te jammen.

 

Ribs & Blues, Raalte zaterdag 18 mei

Juke Joint Stage op Ribs & Blues:

Southern musical ‘Old man on the frontporch’

Opvoeringen om 19.00 uur en 21.15 uur

Programma

ribs&blues programma

Word supporter van HierinSalland

HierinSalland is voor, maar ook van Salland. Word supporters en ondersteun ons. Door mee te doen of met een kleine bijdrage.

Interessant? Deel het artikel

Meer over

Blijf op de hoogte

Abonneer je op een of meerdere van onze nieuwsbrieven en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Om de twee weken verloten we onder de abonnees om en om een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch en de biologische Supermarkt in het Bos van Kleinlangevelsloo, beiden in Raalte. Bekijk de spelregels.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Blijf op de hoogte

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Iedere maand verloten we onder de abonnees een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch in Raalte. Bekijk de spelregels.