Plaatselijk Belang Heino luidt noodklok over stilstand woningbouw

Plaatselijk Belang Heino stuurt een brief aan de raadsleden en de formateur van de nieuw te vormen coalitie over de pijnpunten die leven in het dorp Heino en vraagt aandacht daarvoor.

Interessant? Deel het artikel

kerk heino zebra

In een brief aan de raadsleden en de formateur vraagt PB Heino zich de komende jaren in te zetten voor een aantal vraagstukken en onderdeel te maken van de nu te vormen raadsagenda. Belangrijkste punt is de woningnood.

Het staat er slecht voor met de woningbouw in Heino. Al jarenlang geen uitbreidingslocatie, het plan Molenwijk in de vertraging, opstarten van het project Collectief Particulier Opdrachtgeverschap (CPO)  is opgeschort en op de aanwijzing van een nieuwe locatie na plan Molenwijk is nog geen zicht. De situatie voor woningzoekenden in Heino ziet er dramatisch uit. Reden om de partijen van de gemeenteraad Raalte te vragen snel beslissingen te nemen. Verder vraagt PB Heino extra aandacht voor betaalbare mogelijkheden voor starters en voor ouderen die geen geschikte kleinere woning kunnen vinden.

PB Heino vraagt ook actie voor centrum Heino en het weren van zware verkeer door het dorp

Tijden veranderen maar het centrum van Heino is nog ingericht voor kooplustigen die met de auto naar Heino komen. Centra van de toekomst, ook Heino, zijn ontmoetingsplekken waar het aangenaam verblijven is voor inwoners en voor een toenemend aantal bezoekers. Maar de geparkeerde auto is dominant, er is geen ruimte voor toenemend aantal fietsen en inwoners willen meer groen en zitplekken. Dit staat ook te lezen in het centrumplan wat in 2019 is vastgesteld. Wat nog ontbreekt is een plan voor de inrichting van het openbaar gebied. PB Heino vraagt de gemeente om samen met de inwoners zo’n plan te maken en de komende jaren daarin te investeren.

Het weren van het zware verkeer doorgaande door het dorp is ook een wens. Nu de visie dorpsrand N35 wordt opgesteld en de Dorpsstraat en Zwolseweg op de schop gaan, is dit het moment om met alternatieven te komen voor het zware verkeer.

Sport met als speerpunt sporthal Hoogerheijne

Wat gaat er gebeuren met de sporthal, wat zijn de mogelijkheden en op welke wijze worden de inwoners betrokken? Ons verzoek aan de gemeente en de stichting Sportbelangen is:  benut de mogelijkheden die er zijn om een toekomstbestendige voorziening te creëren in samenspraak met de inwoners.

‘Stel prioriteit’ is wat PB Heino vraagt.

PB Heino heeft geen lange lijst met wensen, geen hobby’s maar wezenlijke punten die prioriteit vragen. Neem de Heinose gemeenschap serieus. PB Heino ziet genoemde punten graag terug in het raadsprogramma voor de komende vier jaar.

Website Plaatselijk Belang Heino

 

 

Word supporter van HierinSalland

HierinSalland is voor, maar ook van Salland. Word supporters en ondersteun ons. Door mee te doen of met een kleine bijdrage.

Interessant? Deel het artikel

Blijf op de hoogte

Abonneer je op een of meerdere van onze nieuwsbrieven en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Om de twee weken verloten we onder de abonnees om en om een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch en de biologische Supermarkt in het Bos van Kleinlangevelsloo, beiden in Raalte. Bekijk de spelregels.

Meer over

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.