Overijssel investeert tot en met 2024 ruim 3 miljoen in cultureel maakklimaat

Interessant? Deel het artikel

screenprint
Een ober van niks, van Jansen en De Boer

Overijssel bloeit! Culturele organisaties in Overijssel laten zien welke potentie ons maakklimaat heeft. Met de regeling Versterking Maakklimaat Kunst en Cultuur Overijssel maakt provincie Overijssel zich hard voor een krachtige comeback van cultuur.

Persbericht van de provincie Overijssel

Acht culturele organisaties en samenwerkingsverbanden zien hun aanvragen gehonoreerd. Zij zijn tot en met 2024 samenwerkingspartner van de provincie waar het gaat om versterking van het professionele maakklimaat. Samen met deze organisaties geeft provincie Overijssel een impuls aan talentontwikkeling en nieuw cultuuraanbod én bouwen we aan een veerkrachtige, toekomstbestendige culturele sector in Overijssel.

Roy de Witte, gedeputeerde Cultuur: “We zijn in Overijssel trots op al onze culturele instellingen. Dat willen we niet alleen zeggen, maar ook laten zien door ze te helpen om sterker te worden, nog beter samen te werken en om door te gaan met de prachtige dingen die ze doen. Het Overijsselse publiek kan de komende jaren mooie verrassingen tegemoet zien!”.

Acht projecten krijgen subsidie

De volgende acht projecten ontvangen meerjarige subsidie:

  • Activiteitenplan St Jansen & de Boer 2021 – 2024 (St Jansen en De Boer)
  • Gouden Verbinding activiteitenplan 21-24 (Gnaffel)
  • Muziekhub Maakhaven (St Poppodium Het Burgerweeshuis)
  • TINC Theater Incubator (Wilminktheater en Muziekcentrum Enschede)
  • Close to the edge (Consensus Vocalis)
  • Talentontwikkeling door KASKO Huis voor muziektheater (KASKO)
  • Plan Versterking Maakklimaat Kunst en Cultuur Overijsssel 21-24 (TEN Producties)
  • In verhalen huist onze toekomst (Stichting Theatergroep De Jonge Honden)

Er zijn meer aanvragen binnengekomen (29) dan er geld beschikbaar is. Een externe adviescommissie Cultuur heeft de aanvragen beoordeeld op artistieke kwaliteit, zakelijke kwaliteit (financiële haalbaarheid en ondernemerschap) en maatschappelijke impact. De scores hebben geleid tot een ranking waarvan de acht beste projecten kunnen worden gehonoreerd binnen het vastgestelde subsidieplafond van ruim 3 miljoen.

Gedeputeerde Roy de Witte: “Het zegt iets over Overijssel dat er zoveel aanvragen zijn gedaan. Veel partijen hebben elkaar gevonden en zijn in beweging gekomen. Ik heb er vertrouwen in dat de projecten die subsidie ontvangen een grote impuls gaan geven aan de sector. En dat zowel de makers als het publiek in Overijssel ervan gaan profiteren. Overijssel bloeit, kortom!”

Programma versterking culturele sector

De subsidieregeling maakt deel uit van het programma Versterking Culturele sector. Naast de nieuwe subsidieregeling voor talentontwikkeling en het creëren van nieuw cultuuraanbod lanceert de provincie ook een kennislijn voor continue deskundigheidsbevordering. Provincie Overijssel investeert tot en met 2024 in totaal 5,8 miljoen in het programma. Kijk voor meer informatie op www.overijssel.nl/versterkingcultuur

Word supporter van HierinSalland

HierinSalland is voor, maar ook van Salland. Word supporters en ondersteun ons. Door mee te doen of met een kleine bijdrage.

Interessant? Deel het artikel

Meer over

Blijf op de hoogte

Abonneer je op een of meerdere van onze nieuwsbrieven en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Om de twee weken verloten we onder de abonnees om en om een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch en de biologische Supermarkt in het Bos van Kleinlangevelsloo, beiden in Raalte. Bekijk de spelregels.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Blijf op de hoogte

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Iedere maand verloten we onder de abonnees een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch in Raalte. Bekijk de spelregels.