Berichten over: Vergroening

eelerwoude vergroening bedrijventerreinen

Eelerwoude: Bedrijventerreinen bieden kansen voor verduurzaming

Stel je een industrieterrein voor: asfalt, beton en bedrijfshallen. Groen staat alleen maar in de weg. Dat kan anders, zegt Eelerwoude. Een industrieterrein zou eigenlijk een groene, gezonde en productieve werkomgeving moeten zijn, met aandacht voor klimaatadaptatie, de biodiversiteit en het welzijn van als burgers.

Lees verder »

Gemeente Raalte: Laatste kans op een gratis boom of struik

De Groen Samendoen Actieweek is zijn laatste week ingegaan, dus nog snel gratis boom of struik regelen bij de de Gemeente Raalte.

Lees verder »

Waterschappen sluiten zich aan bij Steenbreek

Stichting Steenbreek zet zich in voor vergroening van de leefomgeving. Minder steen en meer groen. Belangrijk voor de flora en fauna, maar ook voor een betere afvoer van water bij de steeds meer voorkomende stortbuien. Sluit het waterschap Drents Overijsselse Delta zich nu ook snel aan?

Lees verder »

Gezamenlijke campagne Steenbreek en Vitens voor bewust watergebruik in de tuin

Stichting Steenbreek en waterbedrijf Vitens starten gezamenlijk een campagne om mensen bewust te maken van het watergebruik in hun tuin. Met de klimaatverandering, met meer droge periodes en hoosbuien, is het belangrijk dat we bewust…

Lees verder »

Groene tuinen zijn belangrijk ter voorkoming van wateroverlast-en droogteproblemen

Nu het klimaat geleidelijk verandert en we steeds vaker last hebben van hitte, van langdurige droogte of juist enorme hoosbuien is het tijd om het roer om te gooien. Waarom doet Willem Seine, projectleider klimaatadaptie…

Lees verder »