Berichten over: Museum De Fundatie

Kaartverkoop voor het Stadsfestival Zwolle is gestart

Het Zwolse Stadsfestival is een samenwerking tussen Museum de Fundatie, Hedon, Het Academiehuis, Stadkamer, ANNO museum in de maak, het Fraterhuis en Zwolse theaters. Kijk hier voor details.

Lees verder »

Yuri Honing & Mariecke van der Linden met Blauwbaard Boudoir in Het Nijenhuis

Yuri Honing & Mariecke van der Linden exposeren hun multimediale installatie in de Tuinzaal van kasteel Het Nijenhuis in Heino/Wijhe van 3 mei t/m 4 september 2022

Lees verder »

Fundatie Summer Stage Event op Kasteel het Nijenhuis

Op Kasteel het Nijenhuis in Heino/ Wijhe organiseert Museum De Fundatie in juni evenementen met Yury Honing, Acoustic Quartet, Karsu, Minka, Robin Scherpen en Masters of Music Artez.

Lees verder »

Museum De Fundatie Zwolle: Tentoonstelling Nature Talks

Kunst en design waarin de mens niet centraal staat i.s.m. Hogeschool voor de Kunsten Utrecht (HKU). Van16 april t/m 21 augustus 2022 in Museum de Fundatie Zwolle. Met werk van: Damiët Anijs, Trix Berendsen, Marije Dijkstra, Emmy van De Grift, Juliette Koster, Aster Kruisbrink, Valerie van Leersum, Josette Oegema, Lidewei Reitsma & Jonne Verheij, Rashel van der Schaaf, Stan Smeets, Kick Veldman, Isabela Verhagen, Pepijn Zuiderven

Lees verder »

Museum De Fundatie Zwolle: Schilderijen van Rob Scholte ‘Reproductie Verplicht’

In Museum De Fundatie te Zwolle loopt vanaf 18 december een tentoonstelling van het werk van Rob Scholte.

Lees verder »

Museum De Fundatie Heino/Wijhe: Schilder en tekenaar Theo Kurpershoek

Op 16 oktober begint de tentoonstelling over Theo Kurpershoek in Het Nijenhuis, locatie van De Fundatie in Heino/ Wijhe. Er wordt dan ook een boek over hem uitgebracht.

Lees verder »

JOYCE OVERHEUL: LET’S GET POLITICAL 16 oktober t/m 6 februari 2022 Museum de Fundatie Zwolle

Museum De Fundatie in Zwolle presenteert van 16 oktober t/m 6 februari werk van Joyce Overheul, over ongelijkheid, feminisme, seksisme, machtsverhoudingen en emancipatie. Onderwerpen die ze weergeeft in zachte kleuren, textiel en kralen. Haar werken hebben daardoor een hoge aaibaarheidsfactor.

Lees verder »