KrachtvanSalland-cheque: € 25.000 verdeeld over 28 initiatieven

De KrachtvanSalland-cheque is een eenmalige bijdrage van maximaal € 1.000 die lokale initiatieven in Salland kunnen aanvragen. Hiervoor heeft provincie Overijssel een budget van € 25.000 beschikbaar gesteld.

Interessant? Deel het artikel

Kracht van Salland: Scouting project
Kracht van Salland: Scouting project

In de afgelopen 5 jaar hebben al ruim 150 projecten een KrachtvanSalland-cheque mogen ontvangen. Dit voorjaar konden inwoner(s) van Salland met kleinschalige initiatieven die de woon- en leefomgeving beter, mooier en leuker maken weer een aanvraag indienen. Van de totaal 85 aanvragen, hebben 28 lokale en sociale initiatieven de cheque ontvangen.

(lees verder onder afbeelding)

Kracht van Salland: Deventer huisgenoten
Kracht van Salland: Deventer huisgenoten

 

Initiatieven die met de bijdrage aan de slag kunnen

De bijdrage is bedoeld voor eenmalige kosten voor initiatieven en vernieuwde (onderdelen van) evenementen/activiteiten, die bijdragen aan de leefbaarheid.

  • Zo portretteren en interviewen inwoners van het Noordenbergkwartier vanwege het 50 jarig bestaan van hun wijkvereniging andere inwoners, die al meer dan 50 jaar in de wijk wonen. Met een expositie en boekje wordt het resultaat breed gedeeld en gevierd.
  • In Lettele gaat jong en oud samen aan de slag met een wol-kunstwerk, om de verhuizing van de school – als belangrijk onderdeel van het dorp – te markeren, waarmee eigenlijk ook de verbinding tussen mensen zichtbaar en voelbaar wordt gemaakt.
  • Op de Boskamp wordt een groene inrichting van het oude schoolplein gerealiseerd, met veel zelfwerkzaamheid.
  • Verschillende dorpen in Salland starten met hun dorpsapp, waaronder Luttenberg, Broekland en Diepenveen.
  • In Raalte staat de lancering van de documentaire over de geboorteplaats van bekende Raaltenaar Refik Köse (Erzurum) op de planning.
  • Ook zijn er verschillende initiatieven om de inrichting van de buitenruimte te verbeteren en daarmee (nieuwe) ontmoetingen stimuleren (Heeten, Welsum, Blekkerhoek, Overwetering Boskamp).

Ontvangers cheque

 

Kracht van Salland cheque ontvangers

Initiatievencoach Salland

In vier regio’s in Overijssel helpen de initiatievencoaches van de provincie Overijssel bewonersinitiatieven met informatie, nuttige contacten en hulp bij het vinden van subsidies en fondsen. Dit wordt gedaan vanuit het programma Sociale Kwaliteit.

In Salland is Giny Hoogeslag de initiatievencoach. Giny werkt binnen De Kracht van Salland samen met Sallandse organisaties en de gemeenten Deventer, Olst-Wijhe en Raalte. Zo kun je snel en makkelijk gebruikmaken van kennis en contacten die er al zijn. De 85 ingediende aanvragen voor de KrachtvanSalland-cheque laten zien dat er veel initiatieven zijn die behoefte hebben aan financiële ondersteuning. Initiatievencoach Giny Hoogeslag is ook beschikbaar om mee te denken over alternatieve financiering.

(lees verder onder afbeelding)

Giny Hoogeslag, initiatievencoach Salland

 

Crowdfunding

Daarnaast hebben initiatieven de mogelijkheid voor crowdfunding via samenvoorelkaar.nl. Samen voor Elkaar is de plek voor kennis en inspiratie voor jouw crowdfunding. Je krijgt persoonlijke begeleiding en je maakt kans op een bijdrage van de provincie Overijssel en fondsen. Kijk op de website als je benieuwd bent hoe je mensen enthousiast krijgt voor je initiatief.

 

Website De Kracht van Salland

 

Meer info of vragen?

Via www.dekrachtvansalland.nl onder het kopje ‘wie zijn wij’ vind je een overzicht met alle Sallandse intermediairs. Dat zijn mensen die Sallanders kosteloos verder kunnen helpen op allerlei gebieden. Je kunt contact opnemen met Giny Hoogeslag, telefoonnummer (06) 1348 8937, e-mailadres g.hoogeslag@overijssel.nl. Op de website vind je ook de initiatieven die al eerder een KrachtvanSalland-cheque ontvingen.

 

Word supporter van HierinSalland

HierinSalland is voor, maar ook van Salland. Word supporters en ondersteun ons. Door mee te doen of met een kleine bijdrage.

Interessant? Deel het artikel

Meer over

Blijf op de hoogte

Abonneer je op een of meerdere van onze nieuwsbrieven en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Om de twee weken verloten we onder de abonnees om en om een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch en de biologische Supermarkt in het Bos van Kleinlangevelsloo, beiden in Raalte. Bekijk de spelregels.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Blijf op de hoogte

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Iedere maand verloten we onder de abonnees een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch in Raalte. Bekijk de spelregels.