Berichten over: De Groene Loper

bijen voortplanten

Natuur voor Elkaar zoekt kraamzorg voor onze kleintjes met de Planten van Waarde actie

Waardplanten zijn alles in één: voedsel, schuilplek en kraamkamer! Dat maakt ze van onschatbare waarde voor wilde bijen, vlinders en andere insecten.

Lees verder »

De Groene Loper organiseert inspiratiesessie Groene Participatie Overijssel

Er zijn al veel mooie voorbeelden waarbij inwoners samen met anderen aan de slag zijn gegaan om de openbare ruimte te vergroenen. Om dit verder te stimuleren organiseert De Groene Loper een inspiratiesessie in Nijverdal.

Lees verder »

Plantactie De Groene Loper zeer succesvol

Samen met lokale organisaties werd in Overijssel 8.000 m2 muur met volgroeide klimplanten bedekt.

Lees verder »

Laatste kans op gratis boompjes in Deventer op 16 december

Op zaterdag 16 december 2023 organiseert de Ulebelt de laatste ‘Babybomen Uitdeeldag’ van dit jaar in Deventer. Wie een of meer boompjes wil halen, kan zich aanmelden voor een tijdslot. Er kunnen geen garanties geboden worden want op is op. Dit moet leiden tot 10.000 boompjes erbij voor deze Grote Vergroeningsactie.

Lees verder »

Grote Vergroeningsactie Deventer en Olst-Wijhe 10.000 boompjes en struiken erbij

In november start de Grote Vergroeningsactie Deventer/ Olst-Wijhe. Bewoners van deze gemeenten kunnen zich aanmelden voor gratis zaailingen van boompjes of voor een haag met korting.

Lees verder »

Plantactie Groene Loper Deventer verlengd

De Plantactie van de Groene Loper Deventer is verlengd. Klimplanten en bloembollen bestellen met 40-50 procent korting, dat kan nu tot en met 11 september. Vanwege de vakantie wisten veel mensen niet van de actie af. Om iedereen de kans te geven om te bestellen is de actie verlengd.

Lees verder »

0Plantactie Groene Loper Deventer weer van start: Van boven en onder ✅ GOED  

Wie bij wil dragen om Deventer mooi, groen en biodivers te maken, kan weer meedoen met de planten- en bloembollenactie van de Groene Loper Deventer. Dit jaar is het thema van de najaarscampagne ‘Van boven en onder GOED’: De Groene Loper helpt mensen om schuttingen en muren te vergroenen én het bodemleven te verbeteren.

Lees verder »

500.000ste geplante boom gemeld bij ‘Iedereen een Boom’ 

Afgelopen week is de 500.000ste geplante boom aangemeld bij ‘Iedereen een Boom’. Een mooie mijlpaal voor het project dat als doel heeft het planten van 1,1 miljoen bomen; één voor elke inwoner van Overijssel.

Lees verder »

Natuur voor Elkaar trekt met de Groene Karavaan door Overijssel  

Op zaterdag 29 oktober start de eerste Groene Karavaan van het programma Natuur voor Elkaar in Deventer. Twee weken lang kunnen inwoners van Deventer, Raalte en Olst-Wijhe genieten van talrijke groene activiteiten in hun omgeving.

Lees verder »

De Ulebelt zoekt bomenredders: Babybomenactie in Deventer en Olst   

Vanaf eind oktober zijn er Babybomendagen in Deventer en Olst. Iedereen die zin heeft om samen een dagje te ‘aarden’ en bij wil dragen aan vergroening, kan zich opgeven als ‘bomenredder’. De organisatie is in handen van de Ulebelt.

Lees verder »

Start Sallandse babybomenactie in Deventer: gratis bomen voor een groene stad

De Ulebelt zoekt tuinbezitters en terrein-eigenaren die plek hebben voor een boom. Daarvoor biedt ze zaailingen aan, jonge boompjes van allerlei soorten, uit de buurt.

Lees verder »

Bloembollenactie Deventer verlengd: Planten en bollen met fikse korting

De bloembollenactie van de Groene Loper Deventer is met een maand verlengd.

Lees verder »