Plantactie De Groene Loper zeer succesvol

Samen met lokale organisaties werd in Overijssel 8.000 m2 muur met volgroeide klimplanten bedekt.

Interessant? Deel het artikel

Groene Loper tuinieren
Dit jaar gingen de Groene Lopers met de jaaractie de diepte in én bouwen ze samen iets tot op grote hoogte. In de jaaractie ‘Van Boven tot Onder Goed’ stonden een gezond bodemleven en klimplanten centraal. Overijsselaars kregen een pakket met mooie klimmers en andere planten mee en bodemverbeteraar.
Hiermee hebben zij samen muren en schuttingen in de buurt vergroend. Zo zorgde de actie ervoor dat er niet alleen meer levende natuur boven de grond kwam, maar ook daaronder.
(Lees verder onder afbeelding)

Overijsselaars samen aan de slag!

De Groene Lopers hebben speciale ‘Van Boven en Onder Goed’ pakketten samengesteld met klimplanten, vaste planten, bodemverbeteraar en in soms ook bloembollen. Samen hebben Overijsselaars deze pakketten geplant bij muren en
schuttingen die grenzen aan de straat of stoep. Zodat het groen voor iedereen beleef- en zichtbaar is.

Een rijk bodemleven

Een belangrijke doelstelling van de jaaractie was het verbeteren van de biodiversiteit en kwaliteit van de bodem. Dit is gerealiseerd door aan alle pakketten een bodemverbeteraar toe te voegen. Bijvoorbeeld tuinaarde verrijkt met turf, speciale bladcompost of mest. Goed voor het bodemleven!
Ook ontvingen deelnemers informatie over gezonde biodiversiteit en gezond bodemleven. In het Vechtdal kregen de buurtinitiatieven ook een bouwtekening voor een wormenhotel en zijn er twee bodemdiertjesmiddagen georganiseerd voor in totaal 40 kinderen.

De actie was een groot succes!

Met elkaar kijken de Groene Lopers terug op een positieve, verbindende jaaractie. Met veel enthousiasme hebben Overijsselaren samen groene meters gemaakt, zijn er nieuwe initiatieven aangehaakt en samenwerkingspartners gevonden.

(Lees verder onder afbeelding)

Een geslaagde actie met als resultaat meer levende natuur boven én onder de grond. Op naar de volgende actie

Word supporter van HierinSalland

HierinSalland is voor, maar ook van Salland. Word supporters en ondersteun ons. Door mee te doen of met een kleine bijdrage.

Interessant? Deel het artikel

Meer over

Blijf op de hoogte

Abonneer je op een of meerdere van onze nieuwsbrieven en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Om de twee weken verloten we onder de abonnees om en om een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch en de biologische Supermarkt in het Bos van Kleinlangevelsloo, beiden in Raalte. Bekijk de spelregels.

1 gedachte over “Plantactie De Groene Loper zeer succesvol”

  1. Avatar

    Wat een prachtig initiatief, en mooie foto’s erbij.
    Wel erg jammer om te lezen dat er nog met TURF wordt getuinierd, dan is er een veen-gebied aangetast, en zal de inklinking sneller gaan, en ook de CO2-uitstoot zal sterk toenemen door deze aantasting. Heel erg jammer.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Blijf op de hoogte

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Iedere maand verloten we onder de abonnees een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch in Raalte. Bekijk de spelregels.