Muzikale Santiago de Compostella in Deventer met meditatieve muziekwandeling

Interessant? Deel het artikel

Eigen foto lotte pen

Persbericht

Componist en saxofonist Lotte Pen presenteert op zaterdag 24 juli aanstaande op het Deventer Stadsstrand de meditatieve muziekwandeling Pelgrim. In 5 kwartier tijd wandelen de bezoekers, langs bekende en onbekende plekken rondom Deventer. De deelnemers luisteren tijdens de wandeling, met koptelefoon, naar nieuw werk van de Deventerse Lotte Pen dat zij speciaal voor Pelgrim heeft geschreven.

Net als bij de pelgrimage naar Santiago de Compostella maken de deelnemers de verschillende emoties en facetten van het leven door tijdens het wandelen. Na de wandeling volgt een live concert waarbij de koptelefoons afgaan en de bezoekers gezamenlijk met Lotte Pen, de laatste muzikale etappe volbrengen. En natuurlijk krijgen de deelnemers voorafgaand een echt pelgrimspaspoort uitgereikt waarin zij hun ervaringen kunnen noteren.

Massage voor de zintuigen

“Verwacht niet alleen rustgevende muziek tijdens deze wandeling. Pelgrim is zo opgebouwd dat alle emoties aan bod komen, positieve en negatieve, in ieder geval de mijne, zoals in het echte leveN “, lacht Lotte Pen. “Het uiteindelijke doel van Pelgrim is het creëren van saamhorigheid, maar dat krijg je pas wanneer je vrede hebt met jezelf. Pelgrim is een massage voor de zintuigen hoorde ik laatst een bezoeker zeggen“, aldus Lotte Pen. In de compositie hoort de bezoeker sacrale melodieën en door minimal music geïnspireerde elektronische neo-classical.

Anders dan velen doen vermoeden is het idee van Pelgrim al ontstaan voor de coronatijd. “Ik wilde het publiek verleiden de stap naar buiten te zetten om vervolgens de weg naar binnen te vinden. Dat Pelgrim de première in juni zo aansloeg bij het publiek had ik nooit kunnen vermoeden, de wandeling is overigens ook helemaal coronaproof.”

Een goed huwelijk tussen pop en klassiek

Na een vol en hectisch leven met veel concerten met bekende orkesten (o.a. Gelders Orkest en Radio Filharmonisch Orkest), popbands (o.a. VanDryver), bij gelegenheidsformaties (zoals The Beach Boys Tribute met o.a. Jett Rebel en Ruben Hein) en solo-optredens in o.a. de Carnegie Hall New York, Tokyo Bunka Kaikan en het Concertgebouw Amsterdam) besloot Lotte Pen 8 jaar geleden niet alleen het werk van anderen uit voeren. Met haar eigen composities wil Lotte Pen een goed huwelijk formeren tussen pop en klassiek. Haar eerste werk uit 2012, Eat your glass out dat zij samen schreef met Pim van de Werken was direct succesvol op de luisterpaal van 3voor12 van de VPRO. Op Spotify heeft Lotte Pen inmiddels al 50.000 luisteraars.

Deventer Stadsstrand

Pelgrim start op zaterdag 24 augustus om 13.30 en om 16.00 uur op het Deventer Stadsstrand Meadow. Kijk op www.lottepen.nl voor tickets en meer informatie.

Word supporter van HierinSalland

HierinSalland is voor, maar ook van Salland. Word supporters en ondersteun ons. Door mee te doen of met een kleine bijdrage.

Interessant? Deel het artikel

Meer over

Blijf op de hoogte

Abonneer je op een of meerdere van onze nieuwsbrieven en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Om de twee weken verloten we onder de abonnees om en om een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch en de biologische Supermarkt in het Bos van Kleinlangevelsloo, beiden in Raalte. Bekijk de spelregels.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Blijf op de hoogte

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Iedere maand verloten we onder de abonnees een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch in Raalte. Bekijk de spelregels.