Luttenbergse sporthal één dag een theater voor de Passion

Vanaf 4 april word de sporthal in Luttenberg omgetoverd tot een heus theater. Er zijn al veel voorbereidingen getroffen zoals repetities spelers, koren en orkest. En dit allemaal op vrijwillige basis.

Interessant? Deel het artikel

Passion Luttenberg 02 kruis

Elk jaar wordt in een grote stad wel ergens het lijdensverhaal op eigentijdse wijze uitgebeeld. Vorig jaar was dat in Doetinchem, velen van u hebben het op t.v. gezien. Er liepen honderden mensen mee, achter het verlichte kruis.

Ook in Luttenberg is het verlichte kruis het rode draad in het verhaal. De mensen lopen mee om de worsteling van Jezus, medelijden van de discipelen, het verdriet van zijn Moeder, vrienden en vriendinnen, om de emotie mee te beleven.

Nu de datum van de uitvoering nadert, komen steeds meer zaken in een stroomversnelling. De kruisdragers b.v. zijn een groep mensen die vorig jaar een unieke prestatie hebben verricht. In 2013 waren het de brandweermannen Luttenberg en in 2016 Jeugdgroep Aksie Luttenberg.

En waarom zou je dit jaar naar de Passion in Harlingen gaan als je die ook in Luttenberg kunt zien? Met allemaal bekenden van in en rond Luttenberg. Er komt een podium waarop een koor (50 personen), orkest (25 personen) en spelers (20 personen) zullen optreden.

Een professionele videograaf heeft de filmpjes vastgelegd die ook een onderdeel van het evenement zijn.

Voor de avondvoorstelling zijn nog maar enkele kaarten te verkrijgen.

Voor de middagvoorstelling zijn nog voldoende kaarten beschikbaar.

Beleef het mee, de passie, de muziek, de emotie en de ontroering.

Wat : Passion Luttenberg.

Wanneer : 6 april in sporthal de Achterberg in Luttenberg.

Tijdstip : 16.00 en 20.00 uur.

Hoe : Kaartjes supermarkt Coop Alfering of bestellen via ghmlammers@gmail.com.

Waarom : Unieke samenwerking tussen spelers, koor en orkest.

Hoezo : In het verhaal draait een unieke film mee die 2 februari is opgenomen in en rond Luttenberg.

Wie : Stichting evenementen Luttenberg.

 

 

 

 

 

 

 

Word supporter van HierinSalland

HierinSalland is voor, maar ook van Salland. Word supporters en ondersteun ons. Door mee te doen of met een kleine bijdrage.

Interessant? Deel het artikel

Blijf op de hoogte

Abonneer je op een of meerdere van onze nieuwsbrieven en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Om de twee weken verloten we onder de abonnees om en om een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch en de biologische Supermarkt in het Bos van Kleinlangevelsloo, beiden in Raalte. Bekijk de spelregels.

Meer over

Blijf op de hoogte

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Iedere maand verloten we onder de abonnees een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch in Raalte. Bekijk de spelregels.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *