Leo van Krukkert: Samenwerken met PVV bewindslieden

Luttenberger Leo van Krukkert kennen we van zijn prachtige muzikale Plaatnportretten, maar ook over politiek heeft hij een duidelijke mening. In dit artikel legt hij fout links bloot.

Interessant? Deel het artikel

Leo van K 240628 Links Rechts pijlen

Heb je het gelezen? Van Rutger Groot Wassink, geboren en opgegroeid in de prachtige Achterhoek en thans wethouder (GroenLinks) te Amsterdam? Hij weigert samen te werken met het aanstaande kabinet omdat daar de PVV onderdeel van uit zal gaan maken. “Ik vind de PVV een extreemrechtse partij die een bedreiging vormt voor de democratie en de rechtsstaat” zegt hij in Het Parool.

De Oostenrijkse klimaatminister Leonore Gewessler (de Groenen) weigert het besluit van haar  regering over te nemen en stemt voor de Europese Natuurherstelwet.

Alexandra van Huffelen (D66 staatssecretaris) stemt, tegen een motie van de Tweede Kamer in, vóór de Europese digitale identiteit.

Zie hier de betrouwbaarheid van linkse politici in een notendop.

Linkse politici hebben er een handje van al snel het stempel ‘extreem’ op andere denkwijzen dan die van hen te plakken en anderen te beschuldigen van antidemocratisch handelen.

Maar hoe moeten we dan bovenstaande individueel genomen besluiten noemen? Zijn díé democratisch? Als politiek bestuurder ben je een volksvertegenwoordiger. Je vertegenwoordigt dus jouw volk en zit er niet om jouw eigen visie er doorheen te drukken.

Een ander voorbeeld van het bewijs dat juist links het niet zo nauw neemt met democratische normen en waarden is Paul Rosenmöller (GroenLinks).

Hij was van 1976 tot 1982 (bestuurs)lid van de groepering Marxisten/Leninisten/Rode Morgen (GML). Zij streefden naar een communistische staat in Nederland. Rosenmöller verheerlijkte o.a. het regime van Pol Pot, leider van de Rode Khmer, dat 2 miljoen Cambodjanen het leven kostte.

Later zei hij hiervan afstand genomen te hebben maar dat weerhield hem er niet van om voor draaiende camera’s Pim Fortuyn dood te wensen.

Marcel van Dam (PvdA) deed er nog het ’typisch linkse schepje van dehumanisering’ bij op door op TV Fortuyn een “buitengewoon minderwaardig mens” te noemen. En samen kregen Van Dam en Rosenmöller hun zin, door toedoen van milieuactivist Volkert van der Graaf die, enkele weken later op 6 mei 2002, Fortuyn letterlijk executeerde.

Kort na de moord lichtte Jack Bogers, GroenLinks wethouder te Wageningen, milieuactivist Sjoerd van de Wouw in. Die werkte samen met Van de Graaf en wiste ruim 200 bestanden van de computer van Van de Graaf.

Als je dit allemaal zo leest denk je vast van fijn hè, die linkse democratische normen en waarden?

Maar we zijn er nog niet. Zo had je in de jaren ’80, ’90 de groepering RaRa die met bomaanslagen hun linkse politieke idealen wilden proberen af te dwingen. De aanslagen vonden vooral op bedrijven (internationals) plaats zoals Shell en Makro maar ook op het woonhuis van politicus en destijds staatssecretaris van Justitie, Aad Kosto, die gelukkig overleefde.

Ene Wijnand Duyvendak van goh .. hoe is het mogelijk GroenLinks, werd gezien als prominent lid van RaRa.

Diezelfde Duyvendak die overigens nog steeds adviseur is van GroenLinks. Zou hij ook  Suzanne Kröger van die  partij geadviseerd hebben toen ze op 7 maart 2023 een klimaatbijeenkomst wilde houden in Amsterdam met als themavraag: “… is vreedzaam protest wel genoeg, of zou het gebruik van geweld, dan wel tegen objecten, dan wel tegen personen heroverwogen moeten worden?”

Ooit gaf deze Duyvendak in het GroenLinks tijdschrift ‘Bluf’ waar hij redactielid van was, namen adressen en telefoonnummers vrij van ambtenaren en kabinetsleden met de oproep ze ‘eens te bezoeken’. In dat blad stonden ook uitgebreide handleidingen voor het maken van bommen.

Goed, genoeg over GroenLinks. Alhoewel … wist je dat Rutger Groot Wassink is afgestudeerd in politieke geschiedenis  met een scriptie over de antikapitalistische ideologie van de Rote Armee Fraction (RAF)? Deze Duitse  links-extremistische terreurgroep, actief van 1970 tot 1993, heeft 34 moorden op haar geweten en talrijke bomaanslagen en bankovervallen.

Ook Italië kende een beruchte links-extremistische groepering; De Rode Brigades. Zij vermoorden vooral vooraanstaande personen, zoals in 1978 voormalig  premier Aldo Moro.

Spanje kende de ETA, die een onafhankelijke socialistische Baskische staat wilden stichten. Hun aanslagen en ontvoeringen hebben aan ruim 850 mensen het leven gekost.

De lijst van (internationale) linkse terreurgroeperingen is lang, heel lang.  Andere bekende(re) organisaties zijn bijvoorbeeld Lichtend Pad, een guerrillabeweging uit Peru en het communistische FARC uit Colombia. Deze laatste groepering is in Nederland natuurlijk ook bekend door het lidmaatschap van Tanja Nijmeijer uit Denekamp.

En dat brengt ons weer terug in eigen land. Daar laten de leden van Extinction Rebellion (overigens opgericht in Engeland en internationaal opererend)  zich ook niet onbetuigd. Maar wat een geluk voor hen; daar waar boeren en demonstranten tegen coronamaatregelen ongenadig hard in elkaar worden geslagen of bijvoorbeeld door een waterkanon op een paar meter afstand een schedelbasisfractuur oplopen, daar krijgen de blokkeerders van E.R. van o.a. snelwegen, door de politie koffie aangeboden, letterlijk!

 

Ook AFA denkt zich van alles te kunnen permitteren. Zo bedreigen ze eigenaren die hun zaal hebben verhuurd aan in hun ogen rechtse groeperingen of verstoren ze, niet zonder risico voor de aanwezigen, de bijeenkomsten. Dat de leden van AFA ook weten dat ze zelf niet goed bezig zijn blijkt wel uit de dassen, sjaals, capuchons en maskers die hun gezichten bedekken.

Een andere actiegroep, Antifa (ontstaan in de V.S.), hanteert dezelfde handelswijzen.

En dan hebben we nog Akwasi die – bewezen – zelf rechtstreeks van Ashanti-slavenhandelaren afstamt.  Hij roept en public, midden op de Dam in Amsterdam, op tot geweld. Hij bedreigt,  tijdens een interview dat hem niet zint, een EO journalist, neemt dan de benen en gapt daarbij 2 laptops die niet van hem zijn. En hij komt er zonder straf mee weg. En daarover is ‘links’ dan stil.

Dat zijn ze dan weer niet als men probeert af te dwingen de rechtmatig  gekozen Kamervoorzitter Bosma te weren bij de herdenking van het slavernijverleden. Zou men niet beter Akwasi moeten weren dan?

Kijk, ik kan het nog verder hebben over de relschoppers die elke internationale top van regeringsleiders (behalve die van het W.E.F.) verstoren met miljoenenschade als gevolg. Ik kan het ook nog hebben over o.a. Mao Zedong en Jozef Stalin. Of over wereldwijd tal van andere antidemocratische organisaties en politici.

Maar feit blijft dat het, niet altijd maar wel heel erg vaak, links is dat het niet zo nauw neemt met de wil van het volk.

Die vuile politieke spelletjes spelen, die intimideren, bedriegen en bedreigen, die bereid zijn geweld te plegen, te ontvoeren en te martelen en te moorden.

En vergeet ik dan bewust, als rechts georiënteerd persoon, de belangrijkste man in de geschiedenis omdat hij rechts zou zijn geweest? De man die Het Kwaad vertegenwoordigde en tientallen miljoenen doden op zijn geweten heeft, waaronder velen systematisch afgevoerd als vee?

Lees dan eens dit interessante artikel en oordeel zelf of Hitler überhaupt wel rechts was.

Adolf Hitler

Word supporter van HierinSalland

HierinSalland is voor, maar ook van Salland. Word supporters en ondersteun ons. Door mee te doen of met een kleine bijdrage.

Interessant? Deel het artikel

Meer over

Blijf op de hoogte

Abonneer je op een of meerdere van onze nieuwsbrieven en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Om de twee weken verloten we onder de abonnees om en om een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch en de biologische Supermarkt in het Bos van Kleinlangevelsloo, beiden in Raalte. Bekijk de spelregels.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Blijf op de hoogte

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Iedere maand verloten we onder de abonnees een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch in Raalte. Bekijk de spelregels.