Lammetjes aaien en schapen scheren tijdens de meivakantie bij Speelboerderij De Flierefluiter

Speelboerderij De Flierefluiter in Raalte organiseert in de meivakantie het gezelligste evenement van het jaar: de Lammetjesdagen.

Interessant? Deel het artikel

©De Flierefluiter
©De Flierefluiter

Erwin Pronk van De Flierefluiter vertelt: “De drachtige schapen en geiten op de kinderboerderij krijgen vlak voor de meivakantie jongen. Reden voor De Flierefluiter om eens flink uit te pakken met allerlei activiteiten voor het hele gezin, zoals lammetjes aaien, demonstraties schapen drijven en schapenscheren.” De extra belevenissen tijdens de Lammetjesdagen zijn inbegrepen bij de entreeprijs voor de Speelboerderij. Kaartjes reserveren kan nu al via www.flierefluiterraalte.nl.

Aaien, voeren en foto’s maken tijdens de Lammetjesdagen

Wie altijd al eens heeft willen weten hoe het eraan toe gaat wanneer er jonge lammetjes worden geboren, of nieuwsgierig is naar het verzorgen van geiten en schapen, mag de Lammetjesdagen op De Flierefluiter niet missen. Erwin Pronk legt uit: “Op de kinderboerderij dartelen in de meivakantie tientallen jonge lammetjes en geitjes rond. De jonge diertjes aaien, knuffelen en misschien zelfs een flesje geven is allemaal mogelijk in de schoolvakantie.”

Er is van alles te beleven tijdens de Lammetjesdagen. “Zo kan er weer voor het eerst dit jaar een ritje worden gemaakt door de boerenvelden met onze vrolijke Fuifkar. En als echte dierenliefhebber kies je misschien wel liever voor een ritje op één van de pony’s. En wie helemaal wil opgaan tussen de schaapjes en geitjes kan zich laten schminken tot een lief lammetje. Dat vraagt natuurlijk om een selfie tussen de schapen,” lacht Pronk.

Nieuwe bewoners in aantocht!

Naast alle jonge dieren die geboren zullen worden op de kinderboerderij, verwachten we ook enkele nieuwe bewoners! In het begin van de meivakantie zullen 2 micro-ezeltjes hun intocht maken. Een mooie aanvulling op de leukste kinderboerderij van Overijssel, mede door de bijzondere dieren die er rondlopen, in mini formaten én met een hoog knuffelgehalte.

Schapen drijven en scheren

Op maandag 1 mei vindt het Schapenscheerders- event plaats op De Flierefluiter. Het wordt steeds warmer en daarom trekken de schapen hun jas uit. “Veel mensen weten helemaal niet hoe de wol van een schaap aanvoelt. Tijdens dit evenement kijken bezoekers mee bij het scheren en kunnen ze echte wol voelen,” vertelt Pronk. Daarnaast ontdek je op de ambachtsmarkt hoe wol wordt verwerkt en kom je meer te weten over andere ambachtelijke beroepen.

Dinsdag 2 mei, woensdag 3 mei en donderdag 4 mei zijn er spectaculaire demonstraties schapen drijven op de kinderboerderij. Pronk zegt: “De schapenhoeder laat op indrukwekkende wijze zien hoe hij samen met zijn bordercollies een kudde schapen bij elkaar weet te houden. Dat is iedere keer weer een fascinerend gezicht.”

De leukste speelboerderij van Overijssel

Speelboerderij De Flierefluiter is het perfecte dagje uit voor het hele gezin in de meivakantie. Weer of geen weer: met de binnenspeeltuin, buitenspeeltuin, waterspeeltuin en kinderboerderij is er altijd genoeg te beleven voor jong en oud.

Kaarten reserveren

Een kaartje voor de Speelboerderij is inclusief toegang tot de kinderboerderij, alle speeltuinen, gratis parkeren en onbeperkt ranja voor kinderen. Ook alle extra Lammetjesdagen-activiteiten zijn inbegrepen bij het kaartje.

Kaarten reserveren kan via www.flierefluiterraalte.nl

 

 

 

 

Word supporter van HierinSalland

HierinSalland is voor, maar ook van Salland. Word supporters en ondersteun ons. Door mee te doen of met een kleine bijdrage.

Interessant? Deel het artikel

Blijf op de hoogte

Abonneer je op een of meerdere van onze nieuwsbrieven en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Om de twee weken verloten we onder de abonnees om en om een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch en de biologische Supermarkt in het Bos van Kleinlangevelsloo, beiden in Raalte. Bekijk de spelregels.

Meer over

Blijf op de hoogte

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Iedere maand verloten we onder de abonnees een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch in Raalte. Bekijk de spelregels.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *